Hobisi mesleği oldu

Kahramanmaraş'ta kadın girişimcinin, eşiyle birlikte oluşturduğu, bahçede çeşitli aparatlarla kalp ve küp şeklinde ürettikleri elmalar, yurt içi ve dışındaki otellerin menülerini süslüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:26
Hobisi mesleği oldu

Andırın ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde ev hanımı Nilgün Kayıran, 5 yıl önce halk pazarından aldığı 5 kök çilek fidesini evinin balkonundaki saksılara dikti. Daha sonra fideleri evinin yanındaki 1,5 dönümlük bahçeye taşıyan ve yıllık 5 ton civarında ürün almayı başaran Kayıran, sektöre bu sayede adım attı.

Eşi Ömer Kayıran ile elma bahçesi kurmaya karar veren girişimci kadın, yurt içi ve dışındaki otellere hizmet veren bir şirketle anlaşarak erkenci cinste yetiştirdikleri elmaları hasat öncesi çeşitli aparatlarla kalp ve küp şekline dönüştürerek pazarlamaya başladı.

hobisi-meslegi-oldu1.jpg

Nilgün Kayıran, yaptığı açıklamada, balkonda hobi olarak yetiştirmeye başladığı 5 kök çileği tarlaya taşıdığını, bu işten çok verim aldığı için de eşiyle elma bahçesi kurarak işlerini büyütme kararı aldıklarını söyledi.

Kurdukları elma bahçesinden de bu yıl çok iyi bir verim aldıklarını dile getiren Kayıran, şunları kaydetti:

hobisi-meslegi-oldu3.jpg

ÜRETMEK DAHA GÜZEL

"Üretmeye başladığımız kalp ve küp şeklindeki elmaların 7 yıldızlı otellere ve yurt dışına satışı yapılıyor. Bu işte başarılı olmayı çok istiyorum. Bir kadın olarak toprakla uğraşmak ve üretimde yer almak çok mükemmel bir şey. Üretmek daha güzel, kadınlara da üretimde yer almaları tavsiyesinde bulunan KAYIRAN’ "Kalp ve küp şeklinin dışında kalan elmalarımız Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde satışı yapılıyor."

Ömer Kayıran da elmaların hem erkenci hem de file sistemiyle kaplı olması nedeniyle firmanın dikkatini çektiğini söyledi.

hobisi-meslegi-oldu2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.