Hükümetimiz gerekli olan bütün adımları atıyor

Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet ekonomiye özel önemli açıklamalarda bulundu. Küçükdevlet; “İçinde bulunduğumuz süreçte sabırla beklememiz gerekiyor. Hükümetimiz gerekli bütün adımları atıyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Kasım 2018 16:14
Hükümetimiz gerekli olan bütün adımları atıyor

Ekonomi anlamında çok büyük bir saldırı olduğunu belirten Küçükdevlet; “Daha önceki dönemlerde ülkemizin bu kadar büyük bir saldırıya uğradığını görmemiştik. Dövizin aniden aşırı yükselişi piyasada birçok olumsuzluklara neden oldu. Şu anki görünüşe göre mevcut döviz artışı ve faizlerin yerinde seyretmesi kısmen de olsa rahatlamaya neden oldu. Ancak bunlar yeterli değil. Daha aşağılarda olması ile ilgili hükümetimizin yaptığı çalışmaların sonucuna bakmak gerekiyor. Bunun için de sabırla hep birlikte beklememiz gerekiyor. Daha önceki krizleri de gördük. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların hepsinin farkındayız ve buna göre işleyiş düzeni sağlıyoruz. Önceki krizlerde doların ve faizlerin 3 katı arttığını gördük. Bu dönem o kadar olmadı ama piyasa serbest piyasa olduğu için halkın günlük yaşamını etkiledi. Serbest piyasada fiyatların bu kadar artmaması gerekiyordu. Bu fiyat artışı olunca vatandaşlar bu durumdan daha fazla etkilendi. Şu anda yavaş yavaş iyileşme oluyor” dedi.

MÜCADELE OLUMLU GÖRÜLDÜ AMA PİYASAYA NE KADAR YANSIDI

Ekonomide enflasyon ile topyekun mücadele paketinin olumlu karşılandığını söyleyen Küçükdevlet; “Yeni ekonomi paketinin piyasalara ne kadar yansıdığı konusunda halk tereddütte kaldı. Önce zam yapıldı ve sonra yüzde 10 düşürüldü diye düşünüyorlar. Bu durum cazip olmayabilir ama enflasyon bazında baktığınızda böyle bir hareketin yapılması ve çok sayıda kuruluşun buna katılması bir kırılma noktası oldu. Belki ucuzlama olmadı ama sanki bir indirim olmuş gibi bir izlenim var. en azından insanlarımızı mutlu etmek adına güzel bir ataktı. Bundan sonraki süreçte ekonomiyi etkileyen argümanların yetkilerini kaybedeceğini düşünüyorum. Yılbaşından sonra piyasaların daha iyi olmasını istiyoruz. Özellikle sabit gelirlilerin bu etkinin altından kalkmasını umuyoruz. Özellikle asgari ücretli çalışanlarımız bu süreçte en ağır darbeyi yiyenler oldu. Bu alınan önlemlerle ülkemiz daha iyi yerlere gelecektir” sözlerine yer verdi.

SENDİKAMIZ TEPKİSİNİ ORTAYA KOYDU

Büro Memur-Sen’in ekonomi saldırılarında tepkisini ortaya koyduğunu vurgulayan Küçükdevlet açıklamalarına şöyle devam etti; “Bu sürecin en başından beri Büro Memur Sen ve Memur Sen olarak tepkilerimizi dile getirdik. Yapılması gereken ne ise milli birlik ve beraberlik içerisinde yapılacaktır dedik. Ülkemize yapılan bu saldırılara karşı dik duracağımızı ve bu saldırıyı yapanlara pabuç bırakmayacağımızı söyledik. Bu kararlarımızın halen arkasındayız ve birlik için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu saldırı daha öncekilerden şiddetli oldu. Ama ne olursa olsun sabırla beklememiz gerekiyor. Yapılan spekülasyonlara aldırış etmememiz gerekiyor. Milli birlik ve beraberliğimize gelecek en ufak olumsuzluğun karşısındayız. Hükümetimizin gerekli önlemleri aldığını hissediyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.