İHTİYAÇLARININ BİRAN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKİYOR

İHTİYAÇLARININ BİRAN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKİYOR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
İHTİYAÇLARININ BİRAN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKİYOR

 NECATİ OKAY SEÇİM ÇALIŞMASI

 

BAŞKANIM HERKESİN BİLDİĞİ BİR KONU AMA NECATİ IKAY KİMDİR KISACA BELİRTMİŞ OLURSAK?

1966 Kahramanmaraş doğumluyum ilköğretim, orta öğretim ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta yaptım. Daha sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesinden mezun oldum. 1989 yılında kısa dönem askerlik görevimi yaptım o günden bu günü de işte çiftçi işletmesi, hazır giyim, zirai ürün alım satımı, tekstil, örgü kumaş işi aralarında faaliyet gösteren şirkette yöneticilik yapıyoruz. Ak Parti Merkez ilçe teşkilatını Kurulduğu Kasım 2001 yılından başladık siyasete.

 

SİYASETTE DAHA ÖNCE BİR GEÇMİŞİNİZ VAR MI?

Daha önce hiçbir siyasi partiyle geçmişim yok. İlk Ak Partiyle siyasete başlamış olduk o günden bugüne de 7 yıl Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Son 5 yılda da Merkez İlçe Başkanlığı yaptım daha sonrada malumunuz Kahramanmaraş’ımız Büyük Şehir oldu ve büyük şehir yapılanmasından dolayı merkez ilçenin yerine 2 tane ilçe teşkilatı kuruldu ve bu 2 ilçe teşkilatıyla ilgili atamaların gerçekleştirildiği Ağustos 2008 tarihi itibariyle de parti teşkilatlarında ki görevimiz sona ermiş oldu, o günden bugüne de 12 yıllık siyasi deneyimimizi başka bir kulvarda değerlendirmek üzere büyük şehir belediyesinin nezrinde oluşan metropol Dulkadiroğlu ilçe belediye başkanlığına aday adayı olduğumu ifade ettim kamuoyuna. Bu konuda çalışmalarımızı şuanda yürütüyoruz.

 

BAŞKANIM NEDEN DULKADİROĞLU BÖLGESİNİ SEÇTİNİZ? NEDEN BELEDİYE BAŞKAMLIĞINA ADAY ADAYLIĞINI YADA ADYLIĞI GÜNDEME GETİRDİNİZ?

Şimdi belediye başkanlığına aday adaylığıyla ilgili konu biliyorsunuz malum bu büyük şehir yasasını ben çok önemsiyorum. Kahramanmaraş için bir ihtiyaçtır o ve Kahramanmaraş’a çok şey katacağına inanıyorum BÜYÜK ŞEHİR OLMASI MI? Büyük şehir olması. Bu büyük şehir yapılanmasında da bizim 12 yıllık insan odaklı siyasi tecrübemizi başka bir kulvarda değerlendirmek yerine bu büyük şehir oluşumuna siyasi tecrübemi katarakta başarılı olacağımız kanaati bizde hası oldu ve bundan dolayı da belediye başkanı aday adayı olmaya karar verdim. Tabi bunun en önemli sebeplerin den bir tanesi de yeni kurulum çok önemli bir konum ve yeni kurulumun doğru bir şekilde yapılması gerekir eğer bu yeni yapılanmalar doğru yapılırsa önümüzde ki 50 100 yıl doğru bir şekilde gider. Ama şuanda ki yapılaşma yanlış yapılırsa 20 30 yılda düzeltmek kolay olmayabilir, yan, geriye dönüşü çok ağır maliyetler olabilir bundan dolayı doğru bir şekilde çalışma yaptığımız takdirde şehrimizin 50 100 yılını planlamış ve doğru bir şekilde organize etmiş oluruz kanaati bizde hasıl oldu ve bu konuda ki kaygılarımızla belediye başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim.

 

BAŞKANIM DULKADİROĞLU BÖLGESİNDE DURUM NEDİR? ORANIN NÜFUSU, KÖY DURUMU VE AK PARTİNİN DURUMU NEDİR?

Dulkadiroğlu bölgesi bizim merkez ilçemizin yaklaşık  yüzde 40’nı oluşturmaktadır. tahmini 230 bin civarında bir nüfus olacak burada en son yıl başında güncellenecek biliyorsunuz ve bu bölgede 43 tane merkez mahallemiz söz konusu, 58 tane köy yapılanmamız söz konusu dolayısıyla Dulkadiroğlu bölgesinde 101 tane yerleşim birimi var. idari organizasyon merkezi mevcut aslında çokta dağınık olmayan bir yapı var elimizde şuan gözümüzün önünde gibi yazı bölgesinde, doğu bölgesinde ve elmalara kadar olan bölümde 28 tane köyümüz mevcut. Bizim bu Gaffarlıdan, beşerliye kadar olan bölgede 16 tane köyümüz mevcut 14 tane de Bertiz bölgesinde mevcut dolayısıyla çok dağınık olmayan birazcık derli toplu fakat çok hizmete ihtiyacı olan bir bölge bura doğru bir şekilde  bu idari yapılanmanın vermiş olduğu enerjiyle doğru bir şekilde organize edildiği takdirde iddaa ediyorum şehrimizin yeni cazibe merkezinin ben Dulkadiroğlu olacağına inanıyorum.

 

BAŞKANIM BÖLGEDE ACİL YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

Bölgede en acil ihtiyaç insanların alt gelir gurubunda olmalarından dolayı sosyal ihtiyaçlarının biran önce giderilmesi gerekiyor yani bir insanın sosyal ihtiyaçlarının biran önce giderilmesi gerekir. bir insanın sosyal ihtiyaçlarını 6 ay sonrasına  1 yıl sonrasına 5 yıl sonrasına öteleyemezsiniz diğer ihtiyaçlar ötelene bilir ama sosyal ihtiyaçlar ötelenemz dolayısıyla zaten bu yasanınında ilçe belediyelerine vermiş olduğu en önemli görevlerden bir tanesi biliyorsunuz sosyal belediyecilik dolatışıyla biz im birinci önceliğimiz bu insanları  sosyal belediyecilikle devletin imkanlarını  bu vatandaşlarımıza bir araya getirebilme  bunun en önemli sebeplerinde bir tanesinde malum gelir dağılım adaletsizliği ülkemizde mevcut şehrimizde de mevcut şehrimizde de bir gelir dağlımı adaletsizliği söz konusu bu gelir dağlımı adaletsizliğini kısa sürede rahatlatabilme en azından geçici bir çözüm yolu sosyal belediyeciliktir. Dolayısıyla o insanların ihtiyacı olan konularda belediyeciler aracılığıyla devletin imkânlarını o insanlarımızla buluşturmak bu sosyal belediyeciliğin alanına aklınıza ne geliyorsa bunun tamamını kapsar yani insan ihtiyaçlarının tamamı sosyal belediyeciliğin içerisinde vardır. yani bir vatandaşımızın ihtiyacı ekmektir ama diğer vatandaşımızın ihtiyacı farklı bir ihtiyacı vardır. Dolayısıyla insanın tabiatı bulunan tüm ihtiyaçlar sosyal belediyeciliğin kapsama alanına girer bundan dolayı sosyal belediyecilik bizim en önemli hemen yarın başlayacağımız hemen organizasyonlarımızı yapmamız gereken bir alan ve bu konuda zaten görevimiz en önce bu sosyal belediyecilikle bu vatandaşlarımıza devletin şefkatli ellini uzatacağız şunu da söyleyeyim zaten Kahramanmaraş’ımızda da bu sosyal belediyecilik konusu geçmiş yıllara göre biraz daha iyi uygulanmış bir alan olarak görüyorum.

 

PARTİNİN DURUMUNDA BAHSEDERMİSİNİZ?

Biliyorsunuz Kahramanmaraş merkez ilçemizde partimizin çok yüksek bir oy potansiyeli mevcut. Nedir bu oy potansiyeli merkez ilçeyi komple söylüyorum en son kamu yoklamalarında yüzde 82 oranımız vardı. En son milletvekili seçimlerimizde biz yüzde 80 oy aldık. Fakat yerel seçimlerde bu rakam ister istemez, daha önceki tecrübelerden biraz daha aşağı düşmekte. Fakat bizim hedefimiz inşallah bu bölgede milletvekili genel seçiminde ki rakamlarımızı korumak. Hatta bunu biraz daha arttırmak belediye seçimlerinde de yüzde 80’ne ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Bunu da yapabilecek bir oy potansiyelimizin olduğu kantatındayım. Her ne kadar bu yerel seçimde olsa partimizde ki en önemli oy potansiyelimiz bizim genel başkanımızın son 10 yılda ki daha önce ki belediyecilik hizmetleri ve bunun yanında insan odaklı yapmış olduğu siyaset ve bu siyasetin insanlara yansıması, vatandaş bunu iğnenin deliğinden dahi olsa görmekte. Dolayısıyla bizim en büyük gücümüz partimizin başında Recep Tayip Erdoğan gibi bir liderin bulunması ve Kahramanmaraş insanının bu lidere olan teveccühü bizde bu teveccühün organizasyonunun içinde olmaya talibiz.

 

BAŞKANIM BÖLGEDE Kİ PROJELERİNİZDEN YÜZEYSEL OLARAK BAHSEDERMİSİNİZ?

Bölgede belediyecilikle ilgili en önemli yapacağımız iş işi belenlerle çalışmak olacaktır. Bizim talep olduğumuz şey organizasyon, işi bilenlerle bu bölgedeki vatandaşlarımızın hizmetlerini devletimizin bize sağlamış olduğu kaynaklarla iyi bir organizasyon yapıp, bu bölgeyi iyi bir konuma getirmek. Dolayısıyla biz bu işi daha önce yapmış bilenlerle istişare içinde olacağız, hiçbir kompleksimiz yok ilçe belediyeleri olarak ta bizim faaliyetimizi bizim ön gördüğümüz yapmak istediğimiz hizmetleri yapmış çok uzağa gitmemize gerek yok çevremizde ki illerde örnekler mevcut bu belediyelerle inşallah işbirliği içerisin de Dulkadiroğlu’nu iyi bir noktaya getireceğimize inanıyorum. birinci yapacağımız iş kurulum malum sıfırdan bir ilçe kurulumu söz konusu bu ilçe kurulumunu bu devlet organizasyonlarını doğru bir yerde ve doğru şekilde planlanmak, en önemli önceliğimiz bu. Bu devlet organizasyonundan kastım pratik olması açısından söylüyorum. Bugün Elbistan’ımız da ne kadar devlet teşekkülü ve personeli varsa bu kadar insanın Dulkadiroğlu’nda olması söz konusu yapmış olduğumuz organizasyon bu. Bu kadar devlet teşekkülünü buraya getirmek kurmak ve bir onun kadar da kadroyu buraya getirip göreve başlatmak. Buranın vereceği bir sinerji söz konusu, bunun doğu planlandığı takdirde bu imkanların vereceği enerji ve sinerji dönüşüm niteliği daha da artacak onun için çok fala acele etmeden doğru bir planlamayla hatta gerekirse uluslar arası çapta danışmanlık hizmeti alarak bu organizasyonu en uygun nereye yapılması konusunda halkımızın da fikirlerine başvurularak bu oluşumu doğru bir şekilde organize etmek. birinci hedefimiz bu zaten bu planlı bir şekilde organize edildiği takdirde aynı zaman da kentsel dönüşümün de başlangıcıdır. Çünkü orası artık bir cazibe merkezidir ve cazibe merkezi o bölgeyi dönüştürecektir. Dolayısıyla kentsel dönüşümünde bir başlangıcı olacaktır. Bu bölgede ki turizm alt yapısıyla ilgili malum Germenicca Mozaikleri bizim bölgemiz içerisinde bu normal süreçte ilerlemekte fakat bu süreci hızlandırmanın yolunu yöntemini bulmamız lazım. Bu Germenicca Kentinde ki  yapıların gün yüzüne çıkarılmasının, turuzim hizmetine sunulmasının  biran önce yapılması için çalışmalarımız olacak.

 

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY VAR MI?

Biz belediyeciliği siyaset yaparken insanların duygularına tercüman olma onlara  sorun ve problemlerini çözmede yardımcı olma bir siyasi parti  başkanı olarak yardımcı olma konusunda faaliyetlerimizi yürüttük  inşallah bu görev bize nasip olursa yine vatandaş odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın içerisinden hiç çıkmadık, onlar bizim bir numaralı unsurumuz yine belediyecilikte de bir numaralı unsur vatandaşlarımız olacak ve bu belediyecilik da vatandaşla beraber hareket ederek onları en refah seviyeye getirmeye çalışacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.