İİT Zirvesine bir tek o ülke katılmadı!

Kudüs için toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesine, Suudi Arabistan'dan devlet başkanı düzeyinde katılım olmaması "Trump'ın kararı Suud ve Mısır ile anlaşmalı." iddialarını güçlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2017 17:21
İİT Zirvesine bir tek o ülke katılmadı!

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından dönem başkanı Türkiye'nin ev sahipliğinde olağanüstü toplandı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN DEVLET BAŞKANI DÜZEYİNDE KATILIM OLMADI

Zirveye, Suudi Arabistan'dan devlet başkanı düzeyinde katılım olmaması, İsrail televizyonunun ortaya attığı "Trump'ın kararı Suud ve Mısır ile anlaşmalı. Arapların kınama açıklamaları ciddi değil!" iddiasını güçlendirdi.

"TRUMP'IN KARARI SUUD VE MISIR İLE ANLAŞMALI" İDDİASI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının yankıları sürerken, dikkat çekici bir iddia İsrailli televizyon kanalından gelmişti.

İsrailli Kanal 10 televizyonu, "Trump'ın kararı Suud ve Mısır ile anlaşmalı. Arapların kınama açıklamaları ciddi değil!" iddiasında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.