İkili eğitim bitiyor

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, il genelinde 300 okulun ikili eğitim gördüğünü ve bu ikili eğitimi 3 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2016 16:31
İkili eğitim bitiyor

Kahramanmaraş’ta okullaşma oranının her geçen yıl arttığını belirten Akkurt, “İl genelinde 200'ün üzerinde birleştirilmiş sınıf var. Her yıl 30 birleştirilmiş sınıf kapatıyoruz. Kapanan sınıflarımız tekli eğitime geçiyor” dedi.
29 milyon TL değerinde okul kampus çalışmalarının devam ettiğini belirten Akkurt, şunları kaydetti:
"Mesleki eğitim kampusu, Doğukent tarafında çalışmaları başladı. Bu eğitim merkezi bireysel tanılama yapma hususunda önemli bir etken. Öğrencilerin kişisel gelişmeleriyle ilgili çalışmalar yapılacak. Öğrencilerimizin daha rahat çalışmaları için bir ortam olmuş olacak. Son derece modern bir bina oldu. Yakın bir zaman içerisinde yeni binamıza taşınacağız. Şuan için sınıflarımız 36 kişilik. Bu sayı yerleşim alanına göre değişiyor. Biz bu sayıyı dengeli bir şekilde azaltmayı planlıyoruz. Birkaç yıl içerisinde sınıflarımızı bakanlığımızın hedef olarak belirlediği 32 öğrenci noktasına kadar çekeceğiz. Ve okullarımızda ikili eğitim olmayacak.”

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum