İl Müftüsü Celal Sürgeç; “ Üç Aylar Süslenmiş Maneviyat İklimidir”

İl Müftüsü Celal Sürgeç; “ Üç Aylar Süslenmiş Maneviyat İklimidir”

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 14:14
İl Müftüsü Celal Sürgeç; “ Üç Aylar Süslenmiş Maneviyat İklimidir”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sügeç, Üç aylar ve Regaib kandili dolasıyla bir mesaj yayınladı. İl Müftüsü Sürgeç, mesajında, Üç ayların her biri ilahî tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat iklimi olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç; “Yüce Rabbimizin, biz kullarına olan rahmet ve merhametinin bir eseri olarak ihsan ve ikram buyurduğu mübarek “üç aylar” mevsimine bir kere daha kavuşmanın mutluluğu içerisine girmiş bulunmaktayız. 29 Mart Çarşamba günü mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının ilki olan Recep ayını, 30 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de mübarek Regaib Kandilini idrak etmiş olacağız.

Receb ay'ı, içinde iki kandil gecesi bulunması açısından da faziletli bir aydır. Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib kandilidir. Regaib Kandili, Allah Teâlâ’nın kullarına bol bol bağışta bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği bir rağbet gecesidir. İslâm âlimleri, Hz. Peygamber (s.a.s)'in bu gecede Yüce Allah'ın manevi ikramlarına eriştiğini, bu sebeple şükür ve hacet için namaz kıldığını bildirmektedirler. Recep ayı içerisinde bulunan bir başka mübarek gece de miraç gecesidir.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan üç aylar, Yüce Mevla’mızın rahmetinin yağdığı rahmet ve bereket mevsimidir. Üç aylar, her biri ilahî tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat iklimidir.

Üç aylar, kalplerimizi tevbe ve istiğfarlarla günahlardan hatalardan arındırmak, ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir.

Üç aylar, yapılan iyiliklere kat kat mükâfat verildiği, yapılan duaların dalga dalga Allah’a ulaştığı, feyizli ve bereketli kazanç mevsimidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) üç ayları sevinçle karşılamış ve Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259) diye dua etmiştir.

İl Müftüsü Celal Sügeç konuşmasının sonunda Üç aylar ve içinde bulunan kandillerde bol bol dua edilmesi gerektiğini belirterek; “Müslümanlar olarak; bu mübarek ayları ve içerisinde bulunan kandil gecelerini tövbe, ibadet, hayır hasenatla ihya etmenin ve en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız. Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz, milletimiz ve bütün din kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz.

Bu vesile ile bütün  kardeşlerimizin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, kardeşliğe, barış ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.