İl Müftüsü Sürgeç, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

İl Müftüsü Sürgeç, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2017 12:47
İl Müftüsü Sürgeç, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İl Müftülüğünde gazetecilerle bir araya gelen Sürgeç,  Kahramanmaraş'ın İstiklal Mücadelesi'nde diğer illere mekteplik ve medreselik yapmış bir şehir olduğunu söyledi.

Dinin hayatın önemli bir parçası ve bir milletin en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade eden Sürgeç,  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önemine işaret etti.

Sürgeç, dinin yorumunun keyfiyete bırakılamayacağını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Din insanlığın kendi keyfine bırakılır yorumlanırsa, yorumlarına terk edilirse orada insan din yüzünden rahatsız olabilir, huzursuz olabilir. Onun için bu işin kurumsallaşması lazımdır. Dinin sahibi Allah'tır, insanın sahibi Allah'tır. Allah yarattığı insana huzursuz, mutsuz olsun diye din gönderir mi, göndermez. Eğer bir yerde insanlar din yüzünden huzursuz mutsuz oluyorsa orada Allah'ın dini yoktur. İnsanların Allah adına kendi yorumlarını insanlara dayatması vardır. İşte bundan dolayı  Diyanet İşleri Başkanlığı gerçekten çok önemli bir kurumdur. İnsanların çeşitli evhamları, kuruntuları, rüyaları kendi yorumları bir din haline gelmesin yani tek bir insana endekslenmesin diye bir kurum haline gelmiştir."

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.