İl Müftüsü Türkoğlu'nda ziyaretlerde bulundu

İl Müftüsü Türkoğlu'nda ziyaretlerde bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2017 14:49
İl Müftüsü Türkoğlu'nda ziyaretlerde bulundu

Müftü Sürgeç; “Kalpleri birleşmeyenlerin kalıpları birleşemez.”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç İlçe gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda Türkoğlu İlçesini ziyaret eden İl Müftüsü Celal Sürgeç beraberinde İlçe Müftüsü Abdüssamed Pat ile din görevlileriyle bir araya geldi.

Müftülük salonunda din görevlilerini tek tek karşılayan ve tokalaşan İl ve İlçe Müftüleri görevlilerin sorunlarını dinledi çözüm arayışında bulundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç burada ki konuşmasında İslam dünyasında yaşanan olumsuzluklara değindi. Müftü Sürgeç camilerin siyaset yeri olmadığını, ibadet yeri olduğunu vurguladı tüm vatandaşı kucaklamanın gerekliliğine dikkat çekti. Müftü Sürgeç; “Görevimizin içini iyi doldurmalıyız. Sizler yeni doğan çocuğa isim koymaya gittiğinizde yâda hastaları ziyarete gittiğinizde birine şifa dileyip dua ederken diğerini daha çocukluğundan itibaren takip edip onun dini bütünlüğünü vatan aşkını sağlamlaştırma noktasında gayret göstermelisiniz. Türkiye’de dini anlatma ve yaşama ve yaşatma noktasında maalesef boşluklar var. Bu boşluğun Din görevlisi tarafından doldurulması yani sizler tarafından doldurulması gerekir. Eğer siz tüm boşlukları göz ardı ederseniz fetönün ve diğer törer örgütlerinin yada bazı din adamı kisvelilerin nemalanması kaçınılmaz olur. Kalpleri birleştirmeden kalıpların birleşemez.”şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Sürgeç konuşmasının sonunu güzel bir anekdotla getirdi;  İzzetpaşa camii imamı bir âlime şöyle demiş. Üstadım, biz söylüyoruz söylüyoruz cemaat safları sıklaştırmıyor. Siz bir söyleseniz sizin sözünüz tutulur demesi üzerine. Kalpleri birleşmeyenlerin kalıpları birleşemez demiş.”     

m1-003.jpg

                  

Müftü Celal Süzgeç, Din gorevlilerine Bakara 41. ayet, Tevbe 31 ve 34. Ayetleri günümüz görevlileri tekrar güncelleyip iş ve işlemlerini bu ilahi emirlere göre dizayn etmeliler diledi, bu ayetleri hediye getirdiğinin altını çizdi.

 Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, daha sonra Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat ile birlikte, Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediye Başkanlığı ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapımı devam eden, en kısa zamanda açılışı yapılacak olan Kahramanmaraş'ın ikinci büyük cami olan Fatih Sultan Mehmet Han cami, alt katında bulunan kreş ve ayrıca İslami İlimler Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç'e ziyaret boyunca eşlik etti.

Yaptığı incelemelerde inşaat hakkında bilgi alan İl Müftüsü Sürgeç; Sayın Kaymakamımla, Sayın Belediye Başkanımla çok güzel keyif gezilerim oldu. Camiye geldik. Gerçekten cami ve ilerde yapılacak külliyesi ile birlikte çok güzel bir kompleks olacak, bir külliye olacak inşallah. Cami tarihi güzelliği yansıtıyor, fakat caminin altı beni daha çok etkiledi. Caminin alt kısmında bilhassa çocuklarımıza yönelik yapılacak eğitimler inşallah çok daha verimli olacağına inanıyorum. Burada çocuklarımız eğitim yapacak, hemen yan tarafında spor kompleksimiz, gençlik merkezinden sonra kuran kursunda hafızlık inşallah düşünülüyor. Hafızlıktan sonra İmam Hatip ve en sonunda yine Türkoğlu’muza yapılan İslami İlimler Fakültesinde geleceğin âlimlerini daha şimdiden görüyor gibiyim. Bu vesile ile Sayın Kaymakama,  Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum.

m2-002.jpg

 

Bu hayırlı hizmetlerde kuranın ifadesi 'hayırda yarışın’ tam onun ifadesini burada görüyorum. Bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Yar ve yardımcıları olsun, bizde üzerimize düşeni yapacağız inşallah, diyerek konuştu.

İlçe Müftüsü Abdüssamed Pat, ziyaretlerden dolayı memnuniyetini dile getirdi, İl Müftüsü Celal Sürgeçe teşekkür etti.

m3-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.