İLKELİ, ŞEFFAF, ADİL VE ÜRETKEN BİR BELEDİYE

MEHMET KİŞİFLİ 12 ŞUBAT ADAY ADAYI

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
İLKELİ, ŞEFFAF, ADİL VE ÜRETKEN BİR BELEDİYE

 MEHMET KİŞİFLİ KİMDİR?

Mehmet Kişifli 1961 Kahramanmaraş merkez Yusuflar Mahallesinde doğdum. İlköğretimi İstiklal İlkokulunda, Ortaöğretimi Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde 1981 yılında tamamladım. İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra iki yıl Kahramanmaraş Belediyesi İmar İşleri müdürlüğünde harita teknikeri olarak çalıştım. yılında  Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldum.  1991 yılında mezun olduğum Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesine Meslek Dersleri öğretmeni olarak atandım. Kendi okulumda 4 yıl müdür yardımcılığı,  dokuz yılda okul müdürlüğü görevinde bulundum bu süre zarfında;  

 Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü,  Milli Eğitim Müdürlüğümüz Gererekse Valiliğimizden takdir teşekkür belgeleri aldım. İki dönem Kahramanmaraş sporda yöneticilik yaptım. Sonuçta idealimiz olan memlekete hizmet ve sevdamızdan dolayı İmam Hatip Lisesi müdürlüğünden ayrılarak, Onikişubat Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı müracaatında bulunarak, ilçemize hizmet etmenin gayret ve çabasındayız Allah benim ve diğer adayların hakkında hayırlı olanı nasip eylesin diyorum

 

 NEDEN ONİKİ ŞUBATA ADAY OLMA İHTİYACI HİSSETİNİZ?

Niçin Oniki şubat adaylığı da, Dulkadiroğlu adaylığı değil sorunuza ise; Bizim adaylığımız Büyükşehirde olabilirdi, ilçelerde olabilirdi ama adaylar siyasetin genel konumu içerisinde kendi konumunu da bilmek zorundadırlar.  İnsanın değerlendirebileceği alanlar var. Bence işi belli bir noktadan başlayıp belli bir noktaya taşımak için önce alt yapıyı oluşturmak gerekiyor. Her ne kadar belediyeciliğin yönetimsel alanda bilgilerine sahip olsakta, sonuçta teknik eleman değiliz. Biz öncelikle yönetimsel alt yapıyı etkin ve yetkin kimselerden oluşturup, buna kendi bilgi ve genel birikimimizikatarak hizmet etmek istiyoruz. Onikişubat adaylığımıza gelince, bu çevreyi iyi tanımam, uzun süredir bu bölgede görev yapmam ve mahallemin Yusuflar mahallesi olması ayrıca çevremin de bura da olmasından dolayı burayı kendimize daha uygun gördük.

 

BÖLGEDE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLER NELERDİR?

Onikişubat ilçemizin dört bölgeye ayırıp, ona göre eksiklerini değerlendirme yaparsak daha iyi bir değerlendirme yapmış oluruz.

Birinci bölge olarak; Kentsel dönüşüm için bakanlar kurulu kararı çıkmış olan bazı bölgelerde henüz çalışmaların başlamaması burada yaşayan insanlarımızın beklentilerinin gecikmesi onlar üzerinde olumsuz etkiler doğurmaktadır.

İkinci bölge olarak; Şehrimizin kuzeyinde ve güneyinde olan eski mahallelerimizin yeniden yapılanması ve kendi içerisinde yeni imar düzenlemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. 

Üçüncü bölge olarak; Yeni yerleşim yeri olan ilimizin batı tarafı binevler dediğimiz bu bölgede bir takım imar uygulamalardan dolayı arzu edilen sağlıklı kentleşme olmadığı görülmektedir.  Çok güzel binalar, siteler yapılmış olabilir ama şehircilik açısından bakıldığı zaman çarpık bir imar söz konusu olmaktadır. imar uygulaması yapılırken biraz daha duyarlı biraz daha adil olunmalıdır. Bu bölgede insanların yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal alanlar, Spor alanları ve Kültür merkezine ihtiyaç duyulmaktadır.

Dördüncü bölge olarak; Batı köyleri dediğimiz Onikişubat ilçemize bağlanan bu köylerimizin acil içme suyu, sosyal ve sportif alanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu eksikliklerin yanında şehrimizin ve ilçemizin en büyük sorunlarında biride ulaşım sorunu, buna bağlı kavşak düzenlemeleri, alt ve üst geçitlerin eksiklikleri. Ayrıca şehrimizin en büyük eksikliklerden biride tanıtım ve turizme yeterli önemin verilmemesi.

 

BÖLGEDE NELER YAPMAYI HEDEFLİYORSUNUZ?

            Bu bölgede neler yapıla bilinir denildiği zaman; ilk akla gelen güncel popilerizmi olan kentsel dönüşüm olayı akla gelebilir.  Malumunuz üç yıldır biz bu şehirde kentsel dönüşümle ilgili projeleri konuşuyoruz. Belediyemizde bunun alt yapısını oluşturarak belli bir aşamaya da getirdi. kentsel dönüşüm uzun bir süreç, kısa dönemde uygulanacak bir proje değil.  Seçilen ilçe belediye başkanının yapacağı ilk ve en önemli işlerden biride bu olacak.  kentsel dönüşüm projeleri devam ederken biz daha hızlı nasıl hareket ederek çözüm üretebiliriz onu düşünmeliyiz.  Onikişubat ilçemizin mahallerinden, Yörük Selim Mahallesi, Serintepe Mahallesi, ve  Mağralı Mahallesi  gibi diğer eski mahallelerimizde kendi içerisinde bir imar planı düzenlemesine gidilip buralarda yaşayan insanları yok saymadan onlarında yıllardır birikimlerini heba etmeden onları razı ederek  kendi içerisinde yeni imar alanları oluşturmak istiyoruz  bu alanlarda  parklar, okul ve sosyal donatıları da bunun içerisinde oluşturacağız. Bununla beraber ulaşım, tanıtım ve turizm projelerimizi hayata geçireceğiz. Ayrıca ilçemizde herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışıyla, sevgiyle, hoşgörüyle ilçemizi hak ettiği güzelliklerle buluşturacağız. Dahası değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayan, şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkın yönetimde söz sahibi olduğu modern ve yaşana bilir bir Onikişubat en büyük hedefimizdir.

SOSYAL ALANDA

 Sosyal belediyecilik alanında büyük şehir belediyemiz çok büyük işler yapmaktadır, bizler bunun üzerine neler koymalıyız bunun çabası içerisinde olmalıyız. Kimsesizlere, evsizlere, sokak çocuklarına ve kadınlara sığınma evleri, yaşlılara evde bakım hizmetleri, meslek edindirme kursları gibi sosyal yaşamda insanları rahat ettirebilmek, ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermek sosyal belediyecilik anlayışımızda ilk hedeflerimizdir.

 kültür belediyecilik anlayışımızda öncelikli hedefimiz, içerisinde konferans salonu, spor salonu, sergi salonu, kütüphane ve çalışma salonlarının bulunduğu ve meslek edindirme kursları, etüt sınıfları, engelliler koordinasyon merkezi, kadınca yaşam merkezi, gençlik meclisi gibi faaliyetler gösterecek birimlerin bulunduğu bir kütür merkezi yapmak en büyük hedefimiz olacaktır.

 Sosyal belediyecilik anlayışımızda bizim sloganımız; Muhtarlar bizim gören gözümüz, duyan kulağımız, veren elimiz olacaktır.

 

 KAHRAMANMARAŞTA AK PARTİYİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

İlimize de AK Parti;  Türkiye ortalamasının çok üstünde en çok oy alan iller arasında birinci parti konumundadır. Bunun sebebi sayın milletvekillerimizin ve şehri yönetenlerin çalışmaları ve en önemlisi sayın başbakanımıza olan sevgiden dolayıdır. AK Partinin ilimiz de değerlendirilmesi yapmak istediğimiz zaman, parti teşkilatımızın samimiyetle bir şeyler yapma gayreti ve çabası içerisinde olduklarını biliyoruz ama bu çalışmalarının halk nezdinde bilinirliği konusunda yeterli olmadığı kanısındayım. Yapılan çalışmaların iyi anlatılması, teşkilatla şehri yöneten idarenin uyumlu çalışmasının yanında, amacın parti teşkilatın da bulunmakla itibar kazanma değil; amacın hizmet olmasının hem şehrimize hem de partimize itibar kazandıracağı unutulmamalıdır.  

 

KAHRAMANMARAŞTA SİZE GÖRE AK PARTİ BİR ÖNCE Kİ DÖNEMDE ALDIĞI OYU KORUR MU? DÜŞERMİ? ARTARMI?

Kahramanmaraş’ımızda ak partimizin oylarının düşeceğini zannetmiyorum bir önceki dönemdeki oyun üzerisine de çıkabiliriz. Oyların arta bilmesi için kalkın benimsediği, kendisine güven duyduğu, geçmişinde şaibesi bulunmayan, dürüst, adil, misyonu ve vizyonu olan, bilgili ve donanımlı kimselerin aday gösterilmeleriyle olacaktır

. Seçmene yol-kaldırım yapacağım, park yapacağım, gıda paketi dağıtacağım, işe alacağım gibi söylemlerin seçmen açısından pek kıymeti ve önemi kalmadığını, seçmen için artık, yerel seçimlerde partiden çok adayın misyonu ve vizyonunun önemli olduğu bilinmelidir.  

 

EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BAŞKA BİR KONU VAR MI?

Sonuçta hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, amacımız bu şehre en güzel şekilde hizmet etmek ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza daha yaşanır bir yaşam alanı bırakmak olacaktır. Bunun yanında bir eğitimci olarak eğitim bizim öncelikli konularımızdan biri olacaktır. Bu konuda yeni okul arsaları üretmek, okul yaptıracak hayır severlere yardımcı olmak, tatil dönemlerinde okulların her türlü bakım, onarımını yapmak, bahçe düzenlemesini yapmak, fakir öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz olacaktır. Bunlarla beraber,  amatör spor kulüplerimize her türlü spor malzemesi yardımı yapılacaktır.

 Tüm bunları yanında, amacımız Onikişubat ilçemizi ilimize yakışır biçimde geliştirmek, çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına herkesin yüzünün güldüğü bir ilçe oluşturmak, vatandaşlarımızın isteklerine cevap vermek, problemlerine çözüm ortağı olabilmek için çalışacağız. El birliği, güç birliği, söz birliği dahası gönül birliğiyle Onikişubat belediyemizi, belediyemize bağlı köylerimizi layık olduğu düzeye taşımak, kültür ve sanatın tüm güzellikleriyle buluşturmak, spor tesisleriyle, yeşil alanlarıyla yaşam merkezi haline getirmek,  sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde vatandaşlarımızın her daim yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.