İnşaat, Ekonominin Lokomotifi Olmaya Devam Edecek

İnşaat, Ekonominin Lokomotifi Olmaya Devam Edecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2017 18:14
İnşaat, Ekonominin Lokomotifi Olmaya Devam Edecek

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğini söyleyerek, kendisine bağlı 250’ye yakın alt sektörün ve ülke ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün büyümenin de lokomotifi olmaya devam edeceğini, ülke insanına iş ve aş sağlamayı sürdüreceğini ifade etti.

 

TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımı ile gerçekleştirilen kahvaltılı sektör toplantısında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, dünya siyaseti ve ekonomisinde yaşanan gelişmelerin, kapitalizmin insan odağından uzaklaşarak güç kaybettiğini söyleyerek “ABD başta olmak üzere batının muhafazakar ekonomik ve kalkınma politikası ile içe kapanma çabası, İngiltere’nin AB’nden ayrılma kararı, Türkiye-Rusya ilişkilerinde olağanüstü gelişmeler, topyekün büyük bir küresel politik değişimi işaret etmektedir.” dedi.

t1-010.jpg

STRATEJİK KARARLARIMIZI BERABERCE HAYATA GEÇİRMELİYİZ

iş dünyasının global konjonktürü çok iyi okuması gerektiğine vurgu yapan Zabun, “Bu global konjonktür içerisinde, bizler de Kahramanmaraş’ın iş ve siyaset temsilcileri olarak geleceğimizi konuşmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek stratejik kararlarımızı hep beraber hayata geçirmek durumundayız.” şeklinde konuştu. 

İSTİKRAR FIRSATINI KALKINMA HAMLESİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

Kahramanmaraş’ın milli mücadelenin kahramanı olarak anıldığını ve yokluk yıllarından dev sanayi işletmelerine uzanan büyük bir başarı hikayesi yazdığını söyleyen Zabun, “Kahramanmaraş 2002 yılından buyana, Hükümetimizin sunduğu istikrar fırsatını kalkınma hamlesi olarak değerlendirmeyi başarmıştır. Bu dönemde, ekonomisini 6 kat büyüten, istihdamını 4 kat artıran, ihracatını 6 kat büyüterek 120 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş, son 10 yıl içerisinde en büyük ekonomik başarıyı büyük şirketler oluşturabilme kabiliyeti ile göstermiştir. En büyük 1000 sanayi kuruluşu içerisindeki şirket sayısını 2,5 kat artırarak 22’ye yükseltmiştir.” dedi. 

BU İVMEYİ DEVAM ETTİRMEMİZ GEREK

Bundan sonra ise bu ivmeyi devam ettirerek çok daha büyük adımlar atmamız gerekiyor diyen Zabun şöyle devam etti: “İş dünyasının atacağı her yeni ve büyük adım, yapacağı her yatırım ekonomik büyüme ve siyasal güçlenme adına ülkemizi ileriye taşıyacaktır. Hükümetimizin yeni yatırım ve istihdam destekleriyle, stratejik yatırımlara yönelik süper teşviklerle, inanıyorum ki, Kahramanmaraş ekonomide yeni ve büyük bir hamle gerçekleştirecek ve yep yeni başarıla imza atacaktır. Bugün, siyasette çok güçlü şekilde temsil edilen şehrimiz, bu motivasyon ile daha çok üreterek, ‘küresel güç Türkiye’ yolunda aktif rol oynayacaktır.”

İNŞAAT, EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ OLMAYA DEVAM EDECEK

İnşaat sektörünün lokomotif sektör olarak büyümeye katkısının devam edeceğine değinen Zabun, “Kendisine bağlı 250’ye yakın alt sektörün ve ülkemiz ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü ise hem ilimizde hem ülkemizde büyümenin de lokomotifi olmaya devam edecek; ülkemiz insanına iş ve aş sağlamayı sürdürecektir. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek organizasyonu yaparak bizleri bugün bir araya getiren Tümsiad Şube Başkanı Sayın Adnan Toprak ve ekibine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.