İnşaat sektörü referandum hakkında ne diyor...

İnşaat sektörü referandum hakkında ne diyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 09:39
İnşaat sektörü referandum hakkında ne diyor...

Şeferoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Berat Şerefoğlu Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şerefoğlu, Kahramanmaraş’ta 2015 yılından beri inşaat sektöründe durgunluk olduğunu ve kentsel dönüşümün durma noktasına geldiğini söyledi.

Berat Şerefoğlu açıklamasında “ Yurtdışından ülkemize olan baskılar sonucunda bütün sektörlerde durağanlık yaşandı. Bizim sektörümüzdeki durağanlık 2015 yılında başladı. 2017 yılı da karmaşık başladı. Bazen canlı bir piyasa gördük bazen de çok durgun bir piyasa gördük.  Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm şu anda durmuş bir vaziyette. 2016 yılında hızlı bir kentsel dönüşüm vardı. Devletimiz desteklerini verdi.  Kentsel dönüşüm gittikçe azalıyor.  Kahramanmaraş’ta çok fazla eski yapı bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız depremin şiddeti daha büyük olsaydı Kahramanmaraş’ta ciddi zararlar oluşabilirdi.” dedi.

16 Nisan halkoylamasına ilişkin açıklamalar yapan Berat Şerefoğlu, referandum sonucunun ‘evet’ oyu çıkması durumunda sektörde düzen sağlanacağını söyledi. Türkiye’nin asıl hedeflerine ulaşması için 2019 seçimlerinin sabırla beklenmesi gerektiğini belirten Şerefoğlu: “ Çok daha iyi olabilmemiz için hükümetimizin hedeflerine ulaşması lazım. Yatırımcılarımızda şu anda bir tedirginlik var. İstikrarımızın düzelmesi için referandumdan ‘evet’ oyu çıkması lazım. Aksi takdirde 2019’daki seçimlere kadar bu süreç bu şekilde devam eder. Başkanlık sisteminin başladığı andan itibaren ülkemizde her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum. 16 Nisanda yapılacak olan referandum bir siyaset olayı değildir. Bu vatan meselesidir. Ülkemizin istikrarı için çok önemli bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Özellikle esnaflarımızın duyarlı olmaları lazım. Geleceğimiz için de bütün halkımızın duyarlı olması lazım.” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisinin referanduma olan katkısını değerlendiren Berat Şerefoğlu; “Milliyetçi Hareket Partisi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekleri gördü ve ülkemizin istikrarı için elinden gelen desteği sağlamaya başladı. Meselenin vatan meselesi olduğunun farkına vardı. Sayın Devlet Bahçeli’nin ve Milliyetçi Hareket Partsinin bu tutumunu tebrik ediyorum.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.