İNSAN ODAKLI ÇALIŞTIK, ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞACAĞIZ.

İNSAN ODAKLI ÇALIŞTIK, ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞACAĞIZ.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
İNSAN ODAKLI ÇALIŞTIK, ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞACAĞIZ.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkiye gündemine ve Referandum sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Belediyecilik Hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Mahçiçek, Yerel Yönetimlerin güçlü olması iktidarı güçlü kılar dedi.

Onikişubat Belediyesi olarak İnsan Odaklı Hizmet verdiklerini ifade eden Mahçiçek, Bugüne kadar en önemli önceliklerinin Halkın memnuniyeti olduğunu ifade etti.  1.5 yılda 850 konut yaptıklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, yatırımların devamının geleceğini ve Mega İlçe Olma yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti.

2016 EKONOMİSİ NASIL GEÇTİ?

15 Yıllık Ak Parti İktidarını bakarsanız, ekonomik alanda başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu ülkenin milli gelirlerinin arttığını ve birçok alanda büyük başarılara imza atıldı.  

Makro büyüklüklere baktığınız zaman Türkiye üçte iki oranında bir büyüme gösterdi, bu kadar badireye rağmen Türkiye’deki bu yönetimi alt etmek için hem içerde hem dışarıda dehşet kumpaslar kurulmasına rağmen ülkemiz hala ekonomisiyle, siyaseti ile dimdik ayakta ise, bu ülkenin iyi yönetildiği anlamına gelir. Yani cari açıkta açık azalmış, Milli gelirde kişi başı milli gelir artmış.  Bundan 20 sene önce köylerin önünde arabalar bulamazdınız, ama şuanda bakın her evin önünde bir araba var.

Eğer başka bir ülke bu kadar saldırıya maruz kalsaydı kesinlikle yıkılır ve yenilirdi. Ancak bu ülke ve bu millet övünülmüş bir millettir, yani Peygamber Efendimiz (sav) İstanbul’u kuşatan ordu ne güzel ordu, O şehri alan komutan ne güzel komutan sözleriyle bu milleti onurlandırmıştır. Bu millet Hazreti Peygamber (sav)  tarafından övülmüştür.

 2017 YILINDAN NE BEKLİYORSUNUZ

Türkiye’nin dış politikalarından olumlu düzeyde gelişmeler ve iyileşmeler var. Sayın Cumhurbaşkanımız dış politika da düşmanlıklarımızı azaltalım dostluklarımızı artıralım felsefesi ile yaklaştığı için daha iyi bir ekonomik yıl olacağı kanaatindeyim. İsrail’le aramızda ki problemlerin birçoğu giderildi, Başbakanımız Irak’a giderek aramızdaki buzları eritti. Suriye ile görüşmelere başlanıldı. Sadece bizim dostumuz dediğimiz, uluslararası organizasyonlarda yer aldığımız ülkeler ikili oynuyorlar. Bizim yönetimimiz açık berrak Allah’a şükür. Kim ikili oynarsa, farklı konuşup farklı uygulamalar yapıyorsa uluslararası alanda itibar kaybeder. Bu ikili oynayan devletlerin her biri itibarını kaybetmiştir. Bugün Almanya’da tekrar bir seçim olsa Merkel Seçimi kaybedecektir belki, Ya Fransa’da Hollande aday bile değil. Uluslararası alandaki politikaların inanılırlığı kalmamış. İnsan Hakları demişler 100-200 tane göçmeni içeriye almamışlar, ayaklarına çelme takmışlar. Önlerine bozuk para atarak onları yerlerde süründürmüşler. Bu büyük millet 3 milyon insana bağrına basmış, beslemiş kardeş görmüş. Okullar açmış eğitim yerleri, barınacak yerler açmış asıl insan hakları dediğiniz olay bunlar değil mi? Avrupa’da birçok liderin Önce kendi halkları içerisinde bile inanılırlığı kalmamış.

Türkiye Müslüman camiada lider bir ülke, 63 ülkede 1,6 milyon Müslüman insan var. Ve bu Müslüman insanlara liderlik yapacak ülkede Türkiye’dir.

2017 EKONOMİSİ NELER BEKLİYORSUNUZ?

Türkiye’de belli bir kesim var bu ülkenin kaymağını yemek isteyen. Bu ülkenin tepesindeki vesayet sisteminin kalkması asıl amacımız. Ülkenin tepesindeki vesayeti kaldırdık ve onlardan rahatsız oluyorlar. Bu vesayet tabanda da vardı. Bu ülkede halk kimi seçmişse o yönetecek, doğruysa da yanlışsa da o yönetecek, seçilen siyasinin belli bir süresi var millet eğer Milletimiz onu beğenmediği takdirde değiştirecek. Bugüne kadar böyle bir yönetim oldu. Parlamenter sistem ve demokraside bir yere kadar insanlar kendi iradelerini gösterebiliyorlardı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN GEREKLİ Mİ

Kesinlikle Türkiye’nin önünü açar. Sabah Gazetesi Muhabirleri  Almanya’da Türkiye’deki anayasa değişikliğini anlatmak için gitmişlerdi oralardan gelen tepkilerde ya Koalisyon daha iyi değil miydi? Diyerek ülkenin istikrarlı bir yeni sisteme geçmesini istememişlerdi, Sizde koalisyonlu bir yönetim şekli olsun ki biz yönetelim demek istiyorlar. Bu ülke yeni yönetim biçimiyle Koalisyon sisteminden kurtulacak. İlk defa yargı değişikliği ve Anayasa Değişikliğinde hem tarafsız hem bağımsız kelimesini kim koydu, Yani bu anayasa değişikliğinde iki parti kalmıştı. Niye koymamıştınız ya bu ülkede bir gün de Hani yargı bağımsızdı hani tarafsızdı, bunlar kendi işlerine gelirse bağımsız, tarafsız gelmezse ülke çöküyor naraları atmayı severler.

Yeni yönetim sistemi ile bağımsızlık, tarafsızlık ve birçok alanda yenilikler sağlanacak ve Türkiye Allah’ın izniyle büyük başarılara imza atacak. Türkiye’de sistemsel istikrar dış politikaya da yansır. İyi bir yerel yönetim güçlü bir dış politika demektir. Yani istikrarınız yoksa zaaflarınız varsa sizi ona göre değerlendirirler, Koalisyon demek zaaf demektir. Bunların hepsi  güçle ve istikrar ile ilgilidir.

2.5 YILLIK SÜREDE YAPTIKLARINIZI ÖZETLEMEK GEREKİRSE NELER SÖYLERSİNİZ ?

2016 Aralığın son haftasında muhtar arkadaşlarımla bir toplantı yaptık. O muhtarların istek ve sorunlarını dinledik isteyecek pek birşeyimiz kalmadı başkanım dediler. Yani Cumhuriyet tarihinde yapılan yenilikleri 2.5 sene içerisinde yaptık biz.  Fiziki hizmet olarak tamamladık. Biz İnsan odaklı hizmet yaptık bu bizim için en önemlisi.

Fiziki alanda 5.5 milyon kare kilit parke yapmışız. Bütün okulların içerisini tamamladık. Her okulun birinci sınıfına ve kırtasiye eşyaları ve çantalar dağıttık. Kırsal kesimlerde bulunan okullara yardımlarımız daha fazla oluyor. Yeni doğan bebekleri ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında bütün ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler temin ettik. 24 bin tane gıda paketi dağıttık. Ama en önemlisi insan odaklı çalışmamız. 37 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık bu sayıya 22 tane daha Bilgi ve Kültür Evi ekledik.

 Okuyacaksınız bilgileneceksiniz. Öğretmen arkadaşlarımız sınıflarınızda problem yaşıyorsanız buraları kullanacaksınız. Ayrı ayrı kadın ve erkek tuvaleti ve mutfağı var bu kültür evlerine kırsal kesimlere de inşaat ettik.
Yeni Yapan köyünde bir açılış yaptık ve oradaki vatandaşlar: ‘Bize bir tane de Hoca gönderin biz mukabele yapacağız’ dedi bu beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı. Hizmetlerimize devam ediyoruz, Okul yaptık ve yanındaki yurtları ile birlikte bilgi ve kültür evleri yaptık şehir merkezlerine, fakir çocuklarımızı TEOG ve Üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Kadınlarımızı ekonomiye katkı sağlaması için oralarda kurslar veriyoruz. Bu Kültür evlerinde Adab-ı Muaşeret dersleri de vereceğiz. Bu sene 33 bin Safahat dağıtmışız. Geçen sene 39 bin kitap dağıttık. Bu sene 70 bin tane daha dağıtacağız. 300 bin öğrenci ye ulaşacağız.

Yeni Okul İhalelerini yapıyoruz çıktık ilana, Döngelede,  Fatmalı-Önsen arasında birde Kahramanmaraş’ta yedi güzel adam memleketine Yedi Güzel okul ve yanlarında yurtları ile birlikte inşaa edeceğiz. Bu kültür evlerimize bir taraftan devam ediyoruz, Kültür evleriyle yüzme havuzlarını birlikte yapacağız.

Kafetaryası, Fitness aletleri olacak, içerisini farklı envanterlerle dolduracağız. Binayı yapmak bir şey değil içlerini doldurmak önemli olan ve bizde Yeni Nesile imanlı bir nesil yetiştirmek adına projeler yapıyoruz ve yapacağız.

Fiziki hizmetlerin çok daha ötesinde hizmetler bunlar.

2017 İÇİNDE BEKLENEN PROJELERİNİZ VAR MI?

1.5 sene 846 tane konut yaptık. Bir daha başladık 250 tane daha yaptık. Önümüzdeki ayda ikinci kademe başlayacak. Öylelikle toplu konut ihtiyaçlarımıza da bir katkıda bulunacak olacağız.

Bizi Mutlu Eden İnsanların bir hayır dua etmesi, Belediye Başkanlığı zor iş ancak insanları mutlu etmenin hazzı bu işi kolaylaştırıp kendinde yeniden bir gücün doğmasına ve yeni projeler ile insanlara daha iyi hizmet etme hissini daha da artırıyor. İnsana odaklı çalışma sistemimizden taviz vermeyeceğiz ve bütün vatandaşlarımıza hizmet için elimizden geleni yapacağız. 

 

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.