iphone kullananlar dikkat! Bu mesaj gelirse sakın açmayın!

Spesifik bir mesaj karşısında çöken mesajlaşma uygulamasını geri döndürmenin tek yolu iPhone'u fabrika ayarlarına döndürmek gibi görünüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2018 12:40
iphone kullananlar dikkat! Bu mesaj gelirse sakın açmayın!

iPhone'larda "chaiOS" isimli bir güvenlik hatası keşfedildi. Güvenlik uzmanları, bu hatanın iMessage üzerinden spesifik bir mesaj gönderildiğinde iPhone'un donmasına ya da çökmesine sebep olduğunu saptadı.

Güvenlik hatasını keşfeden yazılım geliştirici Abraham Masri, bulgularını Github'da paylaştı. Kimileri yazılımcıyı böylesi kritik bir açığı halka açık şekilde paylaştığı için eleştirirken, Masri ise Apple'ı "chaiOS" hakkında çok önceden uyardığını ancak dikaktlerini çekmek için böyle bir adım atması gerektiğini söyledi.

Masri'nin güvenlik hatasını tetikleyen internet bağlantısını açıkladığı paylaşımı silindi ancak bağlantının birçokları tarafından kopyalandığından şüpheleniyor.

Apple'ın iPhone'larda önyüklü gelen iMesseage uygulaması, bir internet bağlantısı gönderildiğinde bunlar daha açılmadan bir ön izlemesini oluşturuyor. Bu ön izleme söz konusu zararlı bağlantı için yapıldığında, kullanıcı bağlantıya tıklamasa bile uygulamanın donmasına ya da çökmesine sebep oluyor.

iMessage çöktükten sonra onu bir daha geri getirmenin sağlıklı bir yolu yok. Kullanıcıların şu an için kendi başlarına bulabildikleri tek çözüm, iPhone'ları fabrika ayarlarıan döndürmek.

Güvenlik hatası yalnızca iOS 10 ve üzeri işletim sistemleriyle çalışan iPhone'ları etkiliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.