İşgücü Sürdürülebilir Kalkınmanın Vazgeçilmez Unsurudur

İşgücü Sürdürülebilir Kalkınmanın Vazgeçilmez Unsurudur

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2017 16:04
İşgücü Sürdürülebilir Kalkınmanın Vazgeçilmez Unsurudur

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, işgücü piyasası ve istihdamın çok önemli bir konu haline geldiğini, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.  

İşgücü ile işverenleri buluşturmak amacıyla dördüncü kez kapılarını açan Kahramanmaraş İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KAMİF)’nın açılış töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, şöyle konuştu: “Türkiye’de, tarımdan sanayiye geçiş süreci ve işgücünü oluşturan sizlerin, işyerlerimizde kader birliği yaptığımız kardeşlerimizin bu sürece adaptasyonu günümüzün en hassas politika alanlarından birisidir. Bilgi toplumuna giden toplumsal yaşamda, nitelikli insan kaynaklarının oluşturulması, sanayi ve hizmet alanlarında kaliteli işgücü arzının mutlaka çok hızlı şekilde geliştirilmesi Türkiye ekonomisinin en önemli gündemi olmaya devam etmektedir.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İSTİHDAM MESELESİNE YAKLAŞIMI…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam konusundaki yaklaşımına değinen Zabun şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam meselesine yaklaşımı da bu konunun aslında ne kadar hayati bir mesele olduğunu bizlere göstermektedir. Kahramanmaraş, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla çalışma hayatında milli seferberlik projesine çok önemli katkı sağlayarak bu alanda çok önemli bir başarı elde etmiştir. 2016 yılında 7 bin kişiye ilave istihdam sağlayan şehrimiz, 2017 yılının ilk 3 ayında 3800 kişiyi daha iş sahibi yapmıştır.”

f3-004.jpg

“İSTİHDAMA AKTİF DESTEK”

İstihdama aktif destek verilmesi ve işbaşı eğitim programının artırılması yönündeki taleplerin Hükümet tarafından titizlikle ele alındığını ifade Zabun, “Hükümetimizin ilave istihdam konusundaki desteği, hem işsiz durumda bulunan insanlarımızın hem de iş dünyamızın önünü açmıştır.  Hükümetimizin son dönemde, istihdamı artırıcı teşvik ve motivasyon hamleleri, bizleri istihdam üretme bakımından heyecanlandırmaktadır.” dedi. 

“15 YILDA 4 KAT İSTİHDAM”

Kahramanmaraş’ın yokluk yıllarından dev sanayi işletmelerine uzanan büyük bir başarı hikayesi yazdığını dile getiren KMTSO Başkanı Serdar Zabun şunları ekledi: “Kahramanmaraş, son 15 yılda istihdamını 4 kat, ihracatını 6 kat artırarak bugün 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan bir şehir haline gelmiştir. Diğer yanda, 2007 yılından 2017’ye en büyük 1000 sanayi kuruluşu içerisindeki şirket sayısını 2,5 kat artırarak 22’ye yükseltmiştir. 2005 yılından buyana özel sektör 20 milyar liralık yatırıma imza atarak ilave 100 bin kişilik istihdam oluşturmuştur. Bugün 15 bin işyerinde 140 binin üzerinde çalışanı bulunan Kahramanmaraş,  ekonomi ve işgücü piyasasındaki kuvvetli yapısını açıkça sergilemekte, bizlere ve gençlerimize gelecek için umut vermektedir”.

f2-006.jpg

“ÇOK DAHA FAZLASINI YAPARIZ”

Kahramanmaraş’ın bugünkü ekonomik performansının çok daha yukarıya çıkacağını vurgulayan Zabun, “Şehrimiz çok daha fazlasını, çok daha başarılı işleri yapacak kabiliyet, inanç ve azme sahiptir. İşçisinden işverenine daha güçlü Türkiye için var gücüyle çalışan şehrimiz devam eden yatırımlar, Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi orta vadede hayata geçecek yatırımlarla, ülkemizin en büyük zenginliği olan siz gençlerimize daha fazla kariyer imkanı sunma başarısını göstereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

“KMTSO AKTİF ROL OYNUYOR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekonominin, istihdam ve işgücü piyasasının gelişmesi için aktif politika izlediğini ifade eden Zabun, şöyle konuştu: “Gençlerimizin iş dünyasına adaptasyonuna yönelik kariyer günlerinden Ar-Ge Proje Pazarlarına, İntörn Mühendislikten Yabancı Dil Eğitimine çeşitli çalışmalarla elimizi taşın altına koyuyoruz.  Diğer yanda ise Kahramanmaraş’a kazandırdığımız, TOBB Fen Lisesi, Mesleki Eğitim Kampusu ve Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Lisesi gibi eğitim kurumları ile bugün 3 bin 500 öğrencimize nitelikli eğitim imkanı sağlayarak geleceğin işadamlarını, geleceğin mühendislerini yetiştirmek adına yine aktif bir rol üsteleniyoruz.”

“KAHRAMANMARAŞ MÜTHİŞ FIRSATLAR SUNUYOR”

Dünya çapında üretim ve ihracat yapan şirketlerde, sanayileşme ve büyüme potansiyeli taşıyan KOBİ’lerde gençlerin görev alarak kendilerini geliştirmeleri ve kariyer basamaklarını tırmanarak başarılarını artırmaları için Kahramanmaraş’ın müthiş fırsatlar sunduğunu vurgulayan Zabun, “Şirketlerle gençlerimizin bir araya gelerek yüzyüze görüşebildiği, İŞKUR İl Müdürlüğünce düzenlenen İnsan Kaynakları Fuarı bu nedenlerle çok daha anlamlı olmaktadır. Emeği geçenlere ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza Kahramanmaraş iş dünyası adına teşekkür ediyor, fuarımızın gençlerimize ve şirketlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

f1-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.