Isınmada çözüm noktası Ensar doğalgaz ve soba

Kırsal mahallelerde uyguladığı kalorifer sobası uygulaması ile adından sıkça söz ettiren Ensar Doğalgaz ve Soba vatandaşa sunduğu hizmet ile başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2017 14:25
Isınmada çözüm noktası Ensar doğalgaz ve soba

Daikin Kahramanmaraş Ana Bayiliğini yapan Ensar Doğalgaz ve Soba Genel Koordinatörü Ahmet Aydoğan gazetemize ısı yalıtımının önemi ve kışlık bakımlar ile ilgili bilgiler aktardı. Köylerde uyguladıkları kalorifer sobası ile vatandaşlara büyük hizmet ettiklerini belirten Ahmet Aydoğan; “bu işe iki mühendis arkadaşımızla başladık. Bir farklılık ortaya çıkarıp insanları yaptıkları o pırıl pırıl evlerde nasıl rahat ettirebiliriz derdine düştük. Ve bu projemizi geliştirdik. Gereken bütün eğitimleri de alarak kırsal kesimlerdeki vatandaşlarımızın rahatlaması için çalışmalara başladık. Şu ana kadar çok güzel geri dönüşler aldık. Kış aylarında insanlarımızı tek odanın içine hapsolmaktan kurtardık. Bu sağlık açısından da çok önemli bir durum. İçeride sıcakta oturuyorsunuz, mutfağa gidip geldiğiniz anda hastalığa yakalanıyorsunuz. Sistemi ilk olarak kendimiz denedik daha sonra vatandaşa sunduk. Baktık verim alıyoruz vatandaşımıza da tanıtmaya başladık. Bütün bunların yanında ısı yalıtımının da önemine dikkat çekmek gerekiyor. Isı yalıtımı olan vatandaş bir kış boyunca 3 ton değil de 2 ton yakıt tüketir. Bu da maddi anlamda büyük bir tasarruf söz konusu. Isı yalıtımı olmayan evlere doğalgaz sobasını öneriyoruz. Hangi eve hangi sistemi uygulayacağımızı mühendislerimiz belirliyor. Ev sahiplerine kendileri için en uygun sistemi öneriyoruz” sözlerine yer verdi.

isinmada-cozum-noktasi-ensar-dogalgaz-ve-soba1.jpg

“BAKIMLARIN DÜZENLİ YAPILMASI TASARRUFU BERABERİNDE GETİRİR”

Kışlık bakımların işini iyi yapan ustalar tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Ahmet Aydoğan; “Kalorifer sistemi kullanan vatandaşlarımızın düzenli bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Biz İstanbul’da özel eğitimlerini alarak Kahramanmaraş’a petek temizliğini getirdik. Temizliği cihaz ile yapıyoruz, bu hem pratik hem de daha detaylı bir bakım sunuyor. Düzenli yapılan bakımlarda vatandaş faturadaki düşüşü kolaylıkla görebilir. Aynı zamanda bakımların işi iyi yapan ve tecrübeli ustalara yaptırılması gerekir. Kombinin markası ne ise o firma çağırılmalıdır. Bakım yaptıran vatandaş, bakımı yaptırdığı firmadan mutlaka garanti istemelidir” dedi.

Yoğuşmalı kombi sistemlerinin hem enerji bakımından hem de maddi bakımdan tasarruf sağladığını belirten Ahmet Aydoğan; Daha sağlıklı bir kullanım için vatandaşlarımızın yoğuşmalı kombilerin dışına çıkmamaları gerekiyor. Yoğuşmalı kombiler yakıt kullanımında tasarruf sağlar. Yoğuşmalı kombideki özellikleri başka hiçbir kombi çeşidinde bulamazsınız. Satışını kendimiz yaptığımız yoğuşmalı kombilerde 6 yıl garanti veriyoruz ve teknik destek konusunda kolaylıklar sağlıyoruz”

isinmada-cozum-noktasi-ensar-dogalgaz-ve-soba2.jpg

“BU TALEBE KULAK VERİLMESİ LAZIM”

Geçen yıl Orman Müdürlüğü ile köylerde soba dağıtımı yaptıklarını belirten Aydoğan bu yıl talebin daha fazla olduğunu ancak ödenek verilmediğini söyledi.

Aydoğan açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Geçen yıl Orman Müdürlüğümüz ile birlikte köylerimize soba dağıtımları yaptık. Bu projeden halkımız çok memnun kaldı. Bu yıl daha fazla talep oldu ancak ödenek çıkarılmadı. Vatandaşlarımızın taleplerine karşılık verilip yine bir proje geliştirilse en azından kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın sıkıntılarından bir kaçını gidermiş oluruz. Bu yıl ortalama 1200 talep oldu ama buna karşılık gelmedi. Bu proje hem esnafı hem de halkı memnun ediyor. Ancak bu yıl uygulanmaması hem vatandaşı hem de esnafı şaşırttı. Havalar tamamen sertleşip yollar kapanmadan bu projenin hayata geçirilmesi gerekiyor”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum