İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi karar

Olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın yayınlayacağı sonuç bildirisinde tarihi bir karara imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2017 17:17
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi karar

İstanbul'daki Kudüs Zirvesi'nden tarihi bir çağrı yapıldı. İslam İşbirliği TeşkilatıZirvesi'nden sonra yapılan açıklamada, Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi.

Sonuç bildirisinde, uluslararası topluma Doğu Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanıma çağrısı da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvedeki konuşmasında dile getirdiği, "Tüm dünyayı Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırma" önerisi, sonuç bildirisine de yansıdı. 

ERDOĞAN DİLE GETİRDİ

ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına tepki gösteren İslam ülkelerinin liderleri bugün İstanbul’da bir araya geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla gerçekleşti. Zirveye 16’sı lider düzeyinde 48 ülkeden katılım oldu. Amerika'nın kararını hukuksuz olarak tanımlayan Erdoğan "İsrail bir işgal devletidir. İsrail aynı zamanda terör devletidir" dedi. Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs çağrısı damgasını vurdu: "Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıyalım." Zirveden tarihi bir karar çıktı, İİT, Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdı.

israil-filistin.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.