İstanbul'da yağmur etkili oldu!

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. Yağışın trafiği felç ettiği kentte metrekareye 122 kg yağış düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2017 09:37
İstanbul'da yağmur etkili oldu!

İstanbul'da etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Öğleden sonra beklenen kuvvetli yağış, İstanbul'a saat 17.00 sıralarında geldi. Yağışın trafiği felç ettiği kentte metrekareye 122 kg yağış düştü.

Yağış özellikle Sarıyer ve Şişli ilçeleri ile Boğaz çevresinde etkisini gösterdi. Bunun yanı sıra FSM Köprüsü Anadolu-Avrupa geçişlerinde araçlar durma noktasına geldi. TEM Otoyolu'nda yer yer su taşkınları yaşandı.

Sarıyer’de yağan şiddetli yağışın ardından caddeler adeta dereye döndü. Araçlar su ile dolan yollarda ilerlemekte güçlük çekerken bazı vatandaşlar ise bahçelerine dolan suları kovalar yardımıyla tahliye etmeye çalıştı.

Silivri'de de etkili olan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanaknedeniyle sokak aralarında su birikintileri oluştu, bazı ilçe sakinleri yağıştan korunmak için kapalı alanları tercih etti. 

Beykoz'da ise yağışla eş zamanlı olarak lodos da etkili oldu. Kavacık'ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar nedeniyle araçlar uzun süre kontak kapattı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 60'I AŞTI

İstanbul'da iş çıkış saatine denk gelen yağış, trafiği felç etti. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 60'ı aştı.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan yapılan açıklamada, bugün saat 15.00 sıralarında başlayan yağışın, Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul’un kuzey bölgelerini etkisi altına aldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre, yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ - 67km/s) hava sıcaklıklarının da 18°C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İBB'nin su çekme, yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir. Yağışla birlikte alarma geçen İBB İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etmiştir."

Şiddetli yağış nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bağlantı yollarıyla Sarıyer sahilinde ve Baltalimanı Çayırbaşı Caddesi'nde ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandığı belirtilen açıklamada, "Yağışın 1 saat içerisinde kuvvetini yitirmesi ve hafif şekilde pazar sabah saatlerine kadar il genelinde devam etmesi bekleniyor" denildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.