İŞTE OPERASYONLARDA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI!

Terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlar sonucunda 130’u tespitli, 200 kadar teröristin öldüğü öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2015 10:55
İŞTE OPERASYONLARDA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI!

Güneydoğu’da, dağlık arazide ve sınır ötesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların bilançosu netleşiyor. Operasyonların bir süre daha devam edeceği belirtilirken, önceden tespit edilen hedeflere yönelik 5 dalga hava operasyonunda; 130 PKK’lının etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Bu sayının, doğrudan tespit edilemeyenlerle 200’e ulaştığı belirtildi. Öldürülenler arasında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin yer almadığı, Gabar kod adlı lojistik sorumlusunun bulunduğu açıklandı.

KUZEY IRAK'TA PKK HEDEFLERİ VURULUYOR

TSK’nın hava gücüyle vurulan noktaların PKK’nın gizli cephanelikleri, eğitim tesisleri, barınak, depo, uçaksavar bataryaları ve sığınaklar olduğu ifade edildi. Operasyonlarda ilk kez önceden belirlenmiş, PKK’ya ait gizli cephanelikler de vuruldu. Cephaneliklerin üzerinde ‘mantar’ şeklinde dev toz bulutlarının oluştuğu, buralara gizlenmiş patlayıcı ve mühimmatın infilak etmesiyle, patlamaların dakikalarca devam ettiği vurgulandı. Operasyonun sonuçları İHA’lar ve uçaklarla tespit edildi.

SIĞINAK DELEN BOMBALAR

Hava operasyonlarında jetler, güdümlü mühimmat ve sığınak delen bombalar kullandı. Önümüzdeki süreçte TSK envanterine yeni katılacak daha gelişmiş güdümlü sığınak delen bombalar kullanılacağı gelen bilgiler arasında. Bu bombalarla özellikle gizli cephaneliklerde sonuç alındığı belirtildi.

Şehir merkezlerinde güvenlik güçlerine saldıran PKK’nın ağır silahlarla karakollara yönelik geniş çaplı saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı alınırken, tespit edilen hedeflere yönelik yeni bir dalga hava operasyonu düzenlenebileceği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı dün PKK’nın bir gün içinde 5 karakolla asayişi sağlamaya çalışan birliğe saldırı düzenlediğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.