“İstişare partinin kurumsal kimliğini ortaya çıkarır”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir kongre süreci, değişim süreci ve birçok konu ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2017 12:44
“İstişare partinin kurumsal kimliğini ortaya çıkarır”

Ahmet Özdemir; “Vatanı ve milleti için heyecanlı olan kadroları kuramazsak sisteme geçsek bile yapı hantal kalabilir” dedi.

İlçe Kongreleri hakkında neler söylemek istersiniz? Kongreler sonrasında beklentileriniz ne düzeyde?

İlçe Kongrelerimizi tamamladık. Kongrelerimiz oldukça heyecanlı geçti. Kadın, genç, üniversiteli dengesine ve bölgenin yapısına göre bir dağılım yapmaya çalıştık. Şu ana kadar yönetimlerin oluşmasında bir sorun yaşamadık. İlerideki süreçte Genel Başkanımızın Kahramanmaraş’a gelme durumuna göre il kongremizi de yapacağız.

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanları İl Başkanına tabidir diye bir açıklama yaptı. Bunu açmak gerekirse neler söylemek istersiniz?

Bizim Kahraman Şehrimizde böyle bir sorun yoktu. Başka illerde sorun olabilir. Cumhurbaşkanımız parti hiyerarşisini yeniden ifade etmek istemiş olabilir. AK Parti teşkilatlarında genel başkanın ildeki temsilcileri il başkanıdır. Teşkilat çalışması içerisinde belediye başkanlarından mahalle başkanlarına kadar hepsi bu hiyerarşiye uymalıdır. Bu İl Başkanı istediği gibi davranacak demek değildir. Herkes sorumluluğunu bilecek ve o şekilde çalışacak. Biz göreve geldiğimizde ‘burada kimseye karışmayacağız, kimseyi de işimize karıştırmayacağız aynı zamanda üstümüze düşeni de yapacağız demiştik. Cumhurbaşkanımız da bunu doğruladı. Bu çalışmanın rahatlaması için de bir sebeptir. Bir yerde bir tane yönetici olur o yönetici işleri dağıtır kontrol eder. Biz Kahramanmaraş’ta vekillerimiz ile istişareler yapıp ortak kararlar alıyoruz. Büyükşehir belediye başkanlarımızla istişare toplantıları yapıyoruz. Bundan sonra her ay bir belediye başkanımızın ilçesinde diğer başkanlar ile birlikte toplantılar yapacağız. Hem istişare çalışmaları yapacağız hem de partinin kurumsal kimliğini ortaya çıkaracağız.

ak-parti’de-mevcut-degisikliklerindeki-beklentiler-1.jpg

Ak Parti’de mevcut değişikliklerindeki beklentiler nelerdir?

2019 yeni bir süreçtir. Bütün bu olanlar bu sürecin hazırlık aşamasıdır. Türkiye’de artık milletin iktidarda olmasının ilk adımı 16 Nisan’dı diğer adımı da 2019 seçimleri olacaktır. İktidarı elinde tutacak milletin kadrolarının da bu yetenekte ve donanımda olması gerekir. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın 6 aydır yapmaya çalıştığı bütün kademeleri 2019’a hazırlamak. Vatanı ve milleti için heyecanlı olan kadroları kuramazsak sisteme geçsek bile yapı hantal kalabilir. Bizim asıl hedefimiz 2071’dir ona göre plan yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı partinin başına geçtikten sonra önce Bakanlardan 180 günlük rapor istedi. Sonra da belediye başkanlarından rapor istedi. Bununla beraber hizmet yarışı başladı bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

Bu durum çok güzel sonuçlar çıkardı. Belediyelerimizin bütün faaliyetlerini inceliyoruz. Belli bir seviyenin üstünde çalışıyorlar. Bizim başkanlarımız başarı çıtasının daha da üstünde çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımızın bu söylemlerinden sonra hizmetler zirve yapmış durumda. Bu çok güzel bir motivasyon kaynağıdır. Belediyelerimizde yarış başarı yarışına döndü. Bundan memnun olacak kitle vatandaş. Bizim için de önemli olan mesele budur. Cumhurbaşkanımızın bu söylemleri heyecan oluştururken bunu eyleme dökmek vatandaşımızı çok büyük bir memnuniyete götürdü.

Yeni Kadrolar oluşurken parti yönetiminde il başkanlarının etkisi nedir? Siz nelere dikkat ediyorsunuz?

Genel Merkezimizin ve İl Başkanlığımızın yönetimin oluşmasındaki etkisi son derece fazla. Genel Merkezimizin bize söylediği kriterler var. Bu kriterleri de ilçe teşkilatlarımızda uyguluyoruz. Onları doğru yönlendirme adına dikkat ettiğimiz konular var. İlçemizin coğrafi yapısında kimler var? Kimler temsil edilmeli? Gibi kriterler var. Bütün ilçeye hitap eden bir yönetim oluşması gerekiyor. Zamanı olan ve imkânı olan bir yönetim oluşması kriteri var. Gençlerimizden oluşan bir yönetim oluşması gerekiyor. Aynı zamanda kadınların da içinde olduğu bir yönetim oluşması gerekiyor. Bunların üstünde genel kriterlerimiz de var. FETÖ’ye veya yasadışı başka örgütlere bulaşmamış, herhangi bir konuda sabıkası olmayan temiz insanlardan oluşan bir yönetim oluşturuyoruz. Biz arkadaşlarımıza bunun oluşması için yardımcı olduk. Yanlış olduğunu düşündüğümüz konularda da müdahale ettik.

Kahramanmaraş Milletvekilleri sosyal medya hesaplarından ziyaret paylaşımları yapıyorlar. Vatandaş daha öncesinde işin ne zaman biteceği ve ne olacağı açılımı yapılmadığını ama bugünkü siyasette bunun olmadığını söylüyorlar. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Bir toplantıda Kahramanmaraş’ta yapılan hizmetleri anlattım. Vatandaşlarımızdan bir kaçı bunları daha önce neden anlatmadığımızı, bu güne kadar böyle şeyler duymadıklarını söylediler. Milletvekillerimiz hem Kahramanmaraş’ta hem Ankara’da çok çalışma yapıyorlar. Bugün milletvekillerimize Kahramanmaraş’ta karayolları durumlarını, hızlı tren projesini, hava alanı projesini sorsanız hepsinin geldiği aşamayı anlatırlar. Bu projelerin hepsinin en ince ayrıntısına kadar bilgilendirmesini yaparlar. Biz bu hizmetleri demek ki yeteri kadar anlatmıyoruz. Bu durum vekillerimizle birlikte karar verdiğimiz bir konu. Artık hizmetlerin tanıtımlarını yapıyoruz. Vatandaşımız sadece resimleri görüyorlar arkasındaki çalışmayı görmüyorlar. Vatandaşlarımız açıklamaları basit görüyorlar. Detayları merak ediyorlar. Ama detaylar sosyal medyada görünmüyor. Bu kadar uzun makaleleri sosyal medyada veremeyiz. Bunlar medya organlarında yer alıyor. Şimdi bu hizmetler için bir video kaydı yaptırıyorum. Her yerde izlenecek ve dinlenecek. Vekillerimiz işler ne aşamada gidip görmek için çalışma yapıyorlar. Niyetimiz işlerin takipçisi olmak.

ak-parti’de-mevcut-degisikliklerindeki-beklentiler-2.jpg

Demokraside hem yerel hem de ulusal olmak üzere halkın işlerini zorlaştıran çalışmalar oluyor. Örnek olarak araçlardaki cam filmi yasaklanması diyebiliriz. Bu durum hakkında neler söylemek istersiniz?

Hükümetimizin bazı kararları aslında yanlış yerlere çekilerek burada bir kararsızlık varmış mesajı verilmek isteniyor. Cam filmi defalarca karşılaşılmış bir sorun. Bütün yasa dışı işler cam filmi olan araçlar ile yapılmış. Araçlar insanlarımızın özle alanlarıdır. Vatandaş aracının içinin görünmesini istemiyor. Bakanlığımız bunu biraz daha kategorize etti. 15 temmuzdan sonra terör örgütleriyle açıkça yaptığımız mücadeleden sonra bir mücadele daha çıkardılar karşımıza. Toplumun yanlış yönetildiği imajı vermek istediler. Bu alan kaç kişiyi ilgilendiriyor? Kaç kişi mağdur oluyor? Toplumda olay olacak bir konu değil. Cam filmi olayı örnek olarak gösterilebilir. Bir yara oluşturmaya çalışılıyor. Bu reflekslerin suni refleksler olduğunu düşünüyorum. Vatandaşın haklı olduğu taraflar da var.

İlçe teşkilat başkanları ile Belediye Başkanları arasında her seçim sonrası bir sıkıntı oluyor. Yeni süreçte bu konu ile ilgili vermek istediğiniz mesaj var mı?

Milletimizin oy verdiği ve seçilen belediye başkanlarımız 2019 Mart seçimlerine kadar görevdeler. Bu konuda kimse olumsuz propaganda yapamaz. İlçe Başkanları ve İl Başkanı olarak belediye başkanlarımızın başarılı olmaları için yönlendirmeler yapmak zorundayız. Toplumda bir eksiklik söz konusu ise, bu durumu gidip belediye başkanlarımıza bildirmeliyiz. Başka bir yerde başka bir sorun varsa Belediye Başkanlarımızın buna çözüm bulmasını sağlamalıyız. Bunu yapmayan arkadaşlarımızla çalışmayız. Şimdi yüzde yüz uyum sağlayacak arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Doğru olmadığını düşündüğümüz şeyleri uygulamıyoruz. Buradaki amacın hepsi uyum sağlamak. Toplumumuz bu konuda o kadar ilgili ki, bir teşkilat başkanı ile belediye başkanı arasındaki uyumsuzluğu hemen anlar ve bu durumdan rahatsız olur. Bu da toplumda gerginliğe ve oy düşmesine sebep olur. Bu yüzden teşkilat başkanlarımız belediye başkanlarımızın çalışmalarını yakından takip edip destekleyecekler. Bu teşkilatımızın kesin talimatı. Buna uyulmadığında değişiklikler yapılır.

İl Başkanı olarak şehrin kalkınması ve gelişmesi için yaptığınız bir çalışma var mı?

Şu anda yerli otomobil ve savunma sanayi ile ilgili bir çok vatandaşımız sosyal medya üzerinden Kahramanmaraş’ın da bu zincirin içerisinde olması için çalışma yapıyorlar. Bu konuda İl Başkanlığımız ve vekillerimiz birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Biz istiyoruz ki Kahramanmaraş yönünü bir çok sanayiye çevirsin. Sadece tekstil ile ilgili gelişmesin. Savunma sanayi ve tarım ile de gelişsin. Bütün bakanlıklar ile iletişim halindeyiz ve bunu geliştirmek istiyoruz. Hayvancılığın da gelişmesi ve çeşitlenmesi ile ilgili çok derin çalışmalar yapıyoruz. Tarımdaki teşviklerin bir kısmından faydalandık. Bunlar topluma yansımıyor. Toplumun bir kesiminin de ilgisini çekmiyor. Vatandaşımız kendi geliri açısından düşünüyor. şehrin sanayisini ve geleceğini düşünmek onlar için ikinci planlar. Bunu düşünen vatandaşlarımız için de ayrı çalışmalar yapıyoruz.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.