Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Erdemli olmak…

   Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

  Ey iman edenler! Hepiniz (çekişmeyi bırakıp Kur’an’ın prensiplerinde toplanarak İslâm ile, toplumsal ve evrensel) barışa/güvenliğe (tam anlamıyla İslâm’a) girin, şeytanın (ve benzerlerinin) izinden gitmeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. (Bakara/208)

  (Ey ibadet edenler!) İyi ve erdemli olmak (yalnızca) yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Fakat iyi ve erdemli (muttakî) kişi; Allah’a, âhiret gününe, meleklere, Kitab’a (Kur’an’a) ve peygamberlere inanıp malı(nı), sevgisine rağmen (Allah rızası için) akrabaya, yetimlere, yoksullara ve yolda/sokakta kalmışlara, dilenenlere ve boyunduruk altında bulunanlara (kurtulmaları için) veren, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, ahitleştiği zaman sözlerini yerine getiren, sıkıntıda, hastalıkta ve savaşın şiddetlendiği anda sabredendir. İşte (imanlarında, yaptığı iyilik ve taatta) doğru olanlar onlardır. Ve takvâya erenler de onlardır. (Bakara/ 177)

  Ey iman edenler! (Gücünüz nisbetinde) Allah’ın emrine uygun yaşayın/aykırılıktan sakının ve ancak müslümanlar olarak can verin. (Âl-i İmrân /102)

   YOLUMUZU AYDINLATANLAR

Eğer yerdeki ağaçlar (birer) kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa), ardından yedi deniz ona (katılıp) yardım etse yine (bunlar tükenir de) Allah’ın kelimeleri tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak galip, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir. ( Lokman /27)

CÜNEYD-İ BAĞDÂDÎ (RA) BUYURMUŞLAR Kİ:

Toprağa kötü şeyler de atılır; fakat toprak hep iyi şeylerle karşılık verir.

Kalbe gelen düşünceler 4 türlü olur:

  • 1.Cenab-ı Hak’tan gelir, kulu uyanmaya matuf bulunur
  • 2.melek tarafından gelir kulu iyiliğe yöneltir
  • 3.Nefisten gelir, sahibini günah işlemeye sevkeder.
  • 4.Şeytandan gelir öfkeye ve yeise atmaya müteveccih olur

              *************

"İlim, kendi haddini bilmek; tasavvuf, kalbi temizlemektir."

‘’Kalbi imar etmek nimettir. Dili imar etmek için çok konuşmak ise fitnedir’’

“Eğer senin sıkıntılarına katlanacak, ihtiyaçlarını giderecek birini arıyorsan bu zamanda öyle bir kardeşi ve dostu bulamazsın. Ama kendisine Allah için yardım edeceğin, sıkıntılarına Allah rızası için katlanacağın kardeş ve dost arıyorsan   böyleleri çoktur.”

 

 

Allahım! Dünya ve ahirette af ve afiyet dilerim. Allahım! Dinimde ve dünyamda, ailemde ve malımda senden af ve afiyet dilerim. Allahım! Ayıplarımı ört ve beni korktuklarımdan emin eyle. Önümden ve arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden beni muhafaza eyle. (Ayaklarımın) altında (yerin kayıp beni ) kapmasından sana sığınırım.  (İbn Mace, Ebu Davud, 

 

YAŞAYAN KUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

  1.   Enes bin Malik’ten (r.a.) rivayetle, Allah Rasulu (sav) şöyle  buyurdu:

“Yüce Allah cehennemliklerin en az azap görenine:  “Şa­yet yeryüzünde olan her şey senin olmuş ol­saydı, onları bu azap­tan kurtulmak için feda eder miydin?” diye sorar. O da:  “Evet.” der. Bu cevap üzerine Allahu Teâlâ:  “Âdemin sul­bünden birisi ola­rak sen­den bu dediğinden daha azını iste­dim ki, o da bana hiçbir şeyi ortak koşmaman idi; ama sen bun­dan yüz çevirip ortak koştun.” diye buyurur.” (Buhari ve Müslim)

 

  1. Ebu Hureyre (ra)’ nin rivayetine göre Allah Rasulu (sav) şöyle  buyurdu:

“Allah (c.c.) şöyle buyurdu: “Ben, kulum Bana dua ettiği vakit onunla beraber olurum.” (Buhari ve Müslim)

 

  1. Ebu Hureyre (ra)’ nin rivayetine göre Allah Rasulu (sav) şöyle  buyurdu:

“Allah (c.c.) buyurdular ki: “Kulum Benimle karşılaşmayı severse (isterse), ben de onunla karşılaşmayı isterim. Şayet benimle karşılaşmaktan nefret ederse (istemezse) ben de onunla karşılaşmayı istemem.” (Buhari ve Müslim) 

22.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.