İzciler 12 şubat ruhuyla ecdadını yad etti

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, 12 Şubat Kurtuluş Haftası nedeniyle, anlamlı faaliyetler gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2016 10:52
İzciler 12 şubat ruhuyla ecdadını yad etti

   Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, “İzcilerimiz 12 Şubat Ruhuyla Ecdadını Yâd Ediyor” temasıyla, 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş gününün heyecan ve coşkusunu izcilerin daha anlamlı yaşamaları adına yaptığı faaliyette, Vatan uğruna kanlarını ve canlarını toprağa vermiş tüm şehitlerimiz anısına, Kahramanmaraş Şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerimizin kabirleri başında Yasin-i şerif okuyarak, ruhlarına Fatihalar gönderdiler.

Maraş’ın Fransız işgalinden kurtuluşunda ilk kurşunu atarak, direnişin sembolü olmuş Sütçü İmam’ı kabri başında Kur’an okuyup dualar ederek rahmetle anarken, Maraş Kalesinde Fransız bayrağı dalgalanırken“Hürriyeti olmayan bir milletin Cuma namazı kılması caiz değildir” diyen, Rıdvan Hoca’yı Ulu Camiinde dualarla andılar.

İzciler, başka bir faaliyette ise, Maraş’ın kurtuluşunun hangi şartlarda gerçekleştiğini ve kurtuluşu nasıl anlayıp ve yaşamaları gerektiğini daha iyi öğrenmek için, Kahramanmaraş Kalesinde bulunan Kurtuluş Müzesini, rehber Mehmet Besni’nin güzel anlatımıyla gezerek, 12 Şubat Ruhuyla Kurtuluş Tarihimize yolculuk ettiler.

Kulüp başkanı Ahmet Özkul, yapılan faaliyetler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; 96 yıl önce, tarihe altın harflerle yazılmış bu şanlı mücadelenin anlam ve önemini evlatlarımızın asla ve asla unutmamaları, bu onurlu mücadeleden gereken dersi çıkarıp değerlerimizi özünde yaşayarak hayatlarına yön vermeleri için, bu faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

izciler-(3).jpg

Kulüp başkanı Özkul, bu faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen, tüm lider ve izcilere sonsuz teşekkür ederek, bu güzel vatanımız için kanlarını dökmüş bütün şehitlerimizi, rahmet ve minnetle andığını, tüm hemşehrilerimizin Kurtuluş bayramını tebrik ettiğini söyledi.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.