“KADINA ŞİDDETE SEN DE DUR DE”

“KADINA ŞİDDETE SEN DE DUR DE”

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2016 16:49
“KADINA ŞİDDETE  SEN DE DUR DE”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kadına Şiddete Sen de Dur De” etkinliği düzenlendi. Ulucamii Meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Kadına kalkan her el tüm insanlığa kalkmıştır” dedi.


img_8048.jpg
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve eşi Derya Erkoç


Büyükşehir Belediyesince Ulucami Meydanında düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve eşi Derya Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, Büyükşehir Belediyesi çalışanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için bir araya gelindiğini belirtti.

img_8043.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kadına Şiddete Sen de Dur De” etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve eşi Derya Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, büyükşehir belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Büyükşehir Belediyesince Ulucami Meydanında düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç şu şekilde konuştu: “Her şeyden önce bir birey olarak insan onuruna aykırı toplumun huzur ve refahına engel olan bu sorunla mücadele etmek şiddetin karşısında durmak ve çözüm yolları üretmek zorundayız. Bir anne, bir iş, bir arkadaş olan kadın bütün bunlardan önce bir insandır. Burada kadın veya erkek demiyoruz insan diyoruz. Bu sebeple kadına kalkan bir el tüm insanlığa kalkmıştır. Kadına yapılan her saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Bir kadının öldürülmesi bir toplumu öldürmüş gibidir. Peygamber efendimize ilk inanan onun yanında bulanan Hz. Ayşe annemizdir. Kadınlar aynı zamanda kurtuluşumuza da kahramanlık sembolü olmuşlardır. Bilimde de çok ünlü kadınlar vardır.  Toplumu aileyi oluşturan iki temel kadın ve erkektir. Peygamber efendimiz kadının korunmasını emretmiş ve cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu söylemiştir. Ne yazık ki günümüzde kadına şiddet görmekteyiz. Hiç hoş olmayan bu durum sosyal bir sorundur. Bu günkü meselemiz sadece kadına şiddet değildir.  Demokratik adil kalkınmış bir toplumu inşa etmek aileye düşer. Kadının şiddeti yoğun olarak yaşaması tüm toplumu etkileyen ağır sonuçları meydana getirmektedir. Bu durumların olumlu bir şekilde alışılması için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Ak Parti hükümeti döneminde bu konuda çok gelişme kaydedilmiştir. Özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 15 yılda çok önemli mesafeler kaydedilmiştir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi de son 15 yılda çok önemli imzalar atmıştır. Bir çok teşkilatta ve sivil toplum kuruluşlarında kadınlar temsil edilmeye başlanmıştır. Bunların daha güçlü hale gelmesi için hepimiz çaba göstermekteyiz. Biz geleceğimizi kadınların inşa ettiğini ve yetişen evlatlarımızı annelerin yetiştirdiğini biliyoruz. Bu konuda en büyük çaba ve gayreti annelerimiz göstermiştir. Kahramanmaraş’ımızda bizim medeniyetimize çok şükür kadına şiddet olaylarına çok rastlanılmamakta. Sağlıklı ve donanımlı nesiller için iş ve güç birliği oluşturmak istiyoruz. Memleketimizde Kadın ve Aile şubesi kurduk, sosyal faaliyetleri daha donanımlı hale getirmek için yaptık.”

img_8080.jpgimg_8077.jpgimg_8069.jpg
 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.