KADIOĞLU ÇİFTLİĞİ SERACILIĞIN KALBİ

KADIOĞLU ÇİFTLİĞİ SERACILIĞIN KALBİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2017 12:30
KADIOĞLU ÇİFTLİĞİ SERACILIĞIN KALBİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu Kahramanmaraş’ın seracılık yönünden büyük önem taşıdığı Türkoğlu İlçesine Bağlı Kadıoğlu mahallesinde incelemelerde bulundu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yönlendirmeleriyle Kadıoğlu çiftliği mahallesinde 2010 yılında 23 dekar bir alanda seracılık yapılırken bu rakam günümüzde 250 dekarlık bir alana çıktı. Bunun yanında ilave olarak 100 dekarlık bir sera kurulum aşaması da devam ediyor.

Mahalledeki seralarda incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu; ilimizde seracılığın her geçen yıl artarak devam ettiğini belirterek ilk zamanlarda 23 dekar alanda üretim yapan çiftçilerimiz günümüz itibariyle 250 dekar alanda üretim yapıyorlar ve yine 100 dekarlık yeni bir sera kurulumu ile birlikte 350 dekarlık alanda üretim yapacaklar ve inanıyorum ki bu artış her geçen yıl artarak devam edecektir” dedi.

Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından gerek kurulum aşaması gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralar da, yetiştiricilik, zirai mücadele yöntem ve teknikleri, gübreleme hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor.

seracilik-gelisiyor-(5).jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.