Kahraman şehrimize hayırlı olsun!

Kahramanmaraş’ta karayolları ağına giren yol projelerinin son durumuna ilişkin bilgilendirmede bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Göksun-Kahramanmaraş ve Göksun-Elbistan arasındaki yolun bir kısmının açıldığını...

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2017 16:06
Kahraman şehrimize hayırlı olsun!

Kahramanmaraş’ta karayolları ağına giren yol projelerinin son durumuna ilişkin bilgilendirmede bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Göksun-Kahramanmaraş ve Göksun-Elbistan arasındaki yolun bir kısmının açıldığını; Çağlayancerit-Maraş-Pazarcık arasındaki yolun ise devam ettiğini belirterek; “AK Parti hayalleri gerçekleştirebilen bir partidir” ifadelerine yer verdi.

Dilipak, “Biz 2002’de iktidara gelmeden önce bunların 1 yıl önceki hazırladıkları yatırım bütçesi altı yüz trilyondu. Yeni parayla altı yüz milyardı. Biz bu sene içerisinde sadece Maraş’ın Göksun tünellerinde beş yüz kırk milyar liralık bir harcama yaptık. Yani dolayısıyla onların tüm Türkiye genelindeki yatırım bütçesinin tamamına yakınını biz Göksun tüneline harcıyoruz. Bu da Türkiye’nin AK Parti iktidarının ne kadar büyüttüğünün göstergesidir. Yani burada şunu söylemek istiyorum Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Biz lafla değil icraatla konuşuyoruz. Biz söz verdiğimiz işleri birer ikişer hayata geçiriyoruz. Biz bu dönemde ve bundan önceki dönemlerde Kahramanmaraş’a yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı” dedi.

Daha önce hiç gündemde olmayan Göksun-Kayseri yolunun proje ihalesini gerçekleştirdiklerini kaydeden Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, şöyle konuştu: “Bu proje ihalesi önümüzdeki yıl da devam edecek. Bu yol Kayseri’yi Kahramanmaraş’a 40 km kısaltan bir yoldur. Bu yolu programa aldık. Çağlayancerit-Gölbaşı arasındaki Doğukent’ten uzanacak yolun da önümüzdeki yıl ilk etabı olan Mado’nun kavşağı-Ayvalı Barajına arasını da önümüzdeki yıl yaptıracağız. İkinci etabımız için de çalışmalarımız devam ediyor. Biz, Kahramanmaraş’ı kavşakların kesişim noktası yapacağız. Nissibi Köprüsü ile Kahramanmaraş arasında 70 km, Çağlayancerit’le gölbaşı arasında 30 km, yolu kısaltmış olacağız. 20 km’ye yakın da Göksun yolumuz kısalacak. 40 km de Göksun-Kayseri arasındaki yolumuz kısaldı; etti 160 km! Bu projeler bittiğinde Doğudan çıkan bir arabanın Kahramanmaraş güzergâhını kullandığı zaman Ankara’ya ve İstanbul’a gidişinde 240 km’lik bir kısalma sağlayacağız. Biz balık yemeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz.”

“TÜRKİYE’DE ANA MUHALEFET SORUNU VAR”

Muhalefetin, iktidarın milletvekillerini haksız yere eleştirdiğini dile getiren Dilipak, Türkiye’de ana muhalefet sorunu olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Bazı arkadaşlar bizim meclise sabahlara kadar çalıştığımız dönemlerde gelip burada hamasi nutuklarla bu millete karşı işte şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz, diyorlar. Bizde bir laf vardır; Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Bizim şu anki çalışma yerimiz Ankara! Ankara’da iş yapan vekil mi daha önemli burada çok gezen birileri mi önemli? Biz laf değil iş üretiyoruz. Bunun en bariz göstergesi CHP Başkanının söylediği; AK Parti, dünyanın en iyi işini de yapsa biz muhalefet edeceğiz. Böyle bir muhalefet anlayışını millet olarak kabul etmiyoruz ve çöpe atıyoruz. Zaten Kahramanmaraşlı da bunu bildiği için bu zihniyeti Kahramanmaraş da çöpe atmaktadır. Burada hiçbir vekilimiz için birilerinin bir şey söylemesine gerek yok. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Türkiye’de iktidar sorunu yok, bir ana muhalefet sorunu vardır. Çünkü söylediği açıklamaların hiçbir tanesi elle tutulur değil. Biz, işte buradayız. Kahramanmaraş’ın göbeğindeyiz. Dün ve ondan önceki gün Kahramanmaraş’ın her tarafını dolaştık. Diğer vekillerimiz de dolaşıyor. Genel başkan yardımcımız Ankara’ da hep birlikte görüyoruz ve biliyoruz ki orada çalışıyor. Biz vekillerimizin çalışmasını istiyoruz. Vekillerimizle bizi gerek ulusal televizyonlarda gerekse yerel çalışmalarda hep birlikte görüyorsunuz. Ama CHP’nin şu anda işi bırakması gerekiyor. Türkiye’de adam gibi bir muhalefet yapsın. Biz şunu AK Parti’den daha iyi yaparız, desin. Biz böyle muhalefete şapka çıkartırız. Ama dünyanın en iyi işini yapsa dahi biz bunu gene muhalefet ederiz, demek; bu, muhalefet değildir. Daha ne yaptığını bilmeyen genel başkanlarla yola gidiyorlar. 16 Nisan Referandumunda başbakanlığın kalktığı ve yeni sistemde Partili Cumhurbaşkanı modeli diye ana omurgasını oturttuğumuz referandumda basına; Cumhurbaşkanı başka partiden başbakan başka partiden olursa biz ne yapacağız, dedi. Eğer ben bir CHP’li olmuş olsaydım utanırdım. Böyle bir liderim olduğu için utanırdım. 2018’de yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanlığı sisteminde başbakanlığın kalktığını bilmeyecek kadar dersine çalışmadıysan bu millet senin dersini verir.”

Dilpak, son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile gündemi meşgul eden sivillerin yargılanması konusu hakkında da konuşan Dilipak, şunları söyledi: “Sadece 15 Temmuz’daki vatandaşlarımızın haklarını korumak maksadıyla yapılan bir KHK düzenlemesidir. Milletimizi teröre kanalize etmek veya başka bir maksadı asla olmamaktadır. Eğer o anlamda çıkarılacak bir şey varsa da biz tekrar düzeltmesini de biliriz. Hiçbir şekilde böyle bir şeye millet olarak da devlet olarak da müsaade etmeyiz. 15 Temmuz’da biz hep beraberdik. İleride herhangi bir sıkıntı oluşmasın diye bu kalkışmanın bastırılmasında aktif olan arkadaşlarımız için hukuki bir açıklık vardı. Bu açıklık da herhangi bir şekilde bir mağduriyete ve kamu vicdanına sebep olacak bir durum oluşmasın diye böyle bir KHK çıkardık. Yoksa işte insanlar kendi adaletini kendiler yapsın işte şöyle olsun böyle olsun asla böyle bir şey yoktur. Böyle bir şeye de biz hiçbir zaman müsaade etmedik etmeyeceğiz. Bunun için buradaki düzenleme 15 Temmuz’daki şehit, gazi ve diğer sahada olan arkadaşlarımızı korumaya yöneliktir. Yoksa başkalarının dediği gibi öküz altında buza aramak değildir.”

Dilipak, Kahramanmaraş’a yapılan diğer yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz, Kahramanmaraş’ın her türlü haklarını koruyor, her türlü işlerini yapıyoruz. Bu yıl içerisinde önümüzdeki hafta Elbistan’ımız doğalgaza kavuşacak. Burada kısmi bir gecikme oldu. Sebebi ise BOTAŞ’A tedarik yapan boru firmalarından bir tanesi FETÖ’cü çıktı. Ondan dolayı bizim siyasi sebeplerin dışında söz verdiğimiz vakitten bir miktar geciktik. Bundan dolayı özür diliyoruz. Biz Göksun yolumuzla ilgili hukuki süreçleri de hızlandırdık. Hızlandırılması ve erken mahkeme tarihine alınması hususunda temkinimiz oldu. Burada sayamadığım birçok yatırımımız var arkadaşlar. Bunların hepsini biz yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Kahramanmaraş’a 200 yataklı hastanemiz 2018 yılı içerisinde ihalesi yapılacak ve bu hastanemizin 400 yatakla ilgili çalışması devam ediyor. Biz İstanbul’da doğalgaz işleri yaparken; yer altına bomba döşüyorlar, diye yaygara yaptılar. Biz Kahramanmaraş’a geldiğimizde; Kahramanmaraş’a doğalgaz gelmez bunlar yalan söylüyor, dediler. Biz büyükşehir belediyeleriyle birlikte hizmetleri daha iyi yaparız dediğimizde; bu hizmetler götürülmez sizler taşradaki insanlar mağdur olacaksınız, yüzünüze bile bakılmayacak, dediler. Taşrada köyü olan arkadaşlarımız var. En iyi hizmet bu dönemde gelmedi mi? Biz AK Parti olarak büyükşehir yasasını çıkarttığımızda sadece o zamanda bile bunları söylediler. Bizde hizmet gelmeyeceğine inandığınız hiçbir şeye aday olmayın dedik. Milletimiz gereken cevabı verdi. Ama biz şu anda taşralarda her köye gittiğimizde bize oy versin vermesin her tarafa gittiğimizde büyükşehrin hizmetlerini hep birlikte görüyoruz. İlçe belediyelerinin yaptığı hizmetleri hep birlikte görüyoruz. Milletimiz bunların daha da iyisine layık. AK Parti olarak hedefimiz şu Paris’e, Londra’ya giden insanlar şunu bilsinler: Geldikleri zaman Kahramanmaraş’ı Paris’e, Londra’ya tercih ediyorum deyinceye kadar bizim bu sevdamız devam edecek”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.