KAHRAMANMARAŞ AFŞİN BELEDİYE BAŞKAN GÜVEN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

KAHRAMANMARAŞ AFŞİN BELEDİYE BAŞKAN GÜVEN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2017 08:21
KAHRAMANMARAŞ AFŞİN BELEDİYE BAŞKAN GÜVEN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Afşin'deki mahalle muhtarlarını kahvaltı programında ağırlayan Belediye Başkanı Güven, amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi.

Belediye çalışmaları açısından muhtarlarla istişare içerisinde olduklarını belirten Güven,  mahalle muhtarlarını mesai arkadaşları olarak gördüğünü ifade etti.

Güven, "Belediyelerimiz ve muhtarlarımızla ortak hareket etme gayreti içindeyiz." dedi. Belediye'nin muhtarlar buluşmasına, Afşin Toplum Sağlığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi de katıldı. Afşin'deki mahalle muhtarlarının bir arada olmasını fırsat bilen Afşin Toplum Merkezi Başkanlığı KETEM Birimi, muhtarlardan KETEM Birimine destek olmasını istedi. Afşin TSM KETEM Birimi olarak uzun zamandır muhtarla bir araya gelmek istediklerini ifade eden Dr. Merve Bahar, " Muhtarlarımız mahallelerimizi temsil ediyorlar ve birçok kitleye ulaşabiliyor. Afşin Toplum Sağlında KETEM birimi olarak faaliyet gösteriyoruz. İlçemizde genelde bayanları yakından ilgilendiren rahim ağzı, bağırsak ve meme kanseri konusunda bilgilendirme ve erken tanı çalışmalarını yürütüyoruz. Muhtarlar toplantısına katılmamızın sebebi sizlerden bayanlara destek olmanızı istememiz." diye konuştu. 

KETEM olarak sürekli çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Dr. Bahar, " Kanser tedavisinde erken tanı çok önemli. Rahim ağzı, bağırsak ve meme kanseri gibi kanser türlerinde erken tanı şansına sahip olduğumuzda tedavisi çok daha mümkün oluyor. 50 yaş üzerindeki erkeklerinde bağırsak kanseri için taramaları yapmaları önemli. KETEM olarak bütün imkânları sağlamaya hazırız. Sizlerde bulunduğunuz bölgelerde bayanlara KETEM'i anlatmanızı ve bizlere yönlendirmenizi istiyoruz." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.