Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yaşlı kadını mağdur mu etti?

Kahramanmaraş’ta zor şartlarda 65 yaş üstü maaşı ile ailesini geçindirmeye çalışan Zekiye Kamalak, yatalak olan eşine baktığı için bakıcı maaşı bağlandı. Ancak 65 yaş üstü maaşı kesildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2018 14:44
Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yaşlı kadını mağdur mu etti?

Daha sonra bir trafik kazası geçiren Zekiye Kamalak’ın bakıcı maaşı da kesildi. Aile şu anda zor durumlar yaşıyor.

‘KAZA YAPAN, HASTAYA BAKAMAZ’ DİYEREK AYLIĞI KESTİLER

Daha önce 65 yaş üstü maaşı alan Zekiye Kamalak, eşi hasta olduktan sonra bakıcı aylığı almaya başladı. Bakıcı aylığını almaya başlayınca 65 yaş üstü maaşı kesildi. Daha sonra bir kaza geçiren Zekiye Kamalak’ın, ‘kaza yapan, hastaya bakamaz’ denilerek bakıcı maaşı da kesildi. Bakıcı maaşının kesilmesinden sonra 65 yaş üstü maaşını da alamayan Zekiye Kamalak, hem yatalak kocasına, hemde kendisine bakmakla yükümlü kaldı. Kamalak, bu konuda yetkililerden yardım istediğini dile getirdi.

Herhangi bir kurumdan yardım almadan geçinmeye çalışan aile, yalnızca engelli olan oğullarının maaş aldığını belirterek yetkililerden ve yardımseverlerden destek istedi. Ellerinde geriye yalnızca engelli oğlunun maaşı kaldığını ifade eden 72 yaşındaki Zekiye Kamalak, “3 aydır elimize bir kuruş geçmiyor. Tüp bitti. Markete borcumuz var. Alışveriş yapamıyoruz. Perişan olduk” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.