Kahramanmaraş Dahil 13 İlde Sosyal Medyadaki Nefret Söylemlerine Operasyon 27 Kişi Gözaltında!

Sosyal medyada nefret söylemleri nedeniyle 13 ilde 27 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor. Toplumsal huzur için adımlar atılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2023 18:14
Kahramanmaraş Dahil 13 İlde Sosyal Medyadaki Nefret Söylemlerine Operasyon 27 Kişi Gözaltında!

Sosyal medya platformlarında yayılan nefret içerikleriyle ilgili olarak, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "halkı yanıltıcı bilgileri açıkça yayma" suçlarından, 13 farklı ilde 27 şüpheliye yönelik gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, internet ve sosyal medya üzerindeki açık kaynak incelemeleri sonucunda, halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen ve yanıltıcı bilgileri yaygın bir şekilde paylaşan içerikler tespit edildi.

Başsavcılık, bu sosyal medya paylaşımlarının içerdiği iddia edilen suçları araştırmak amacıyla şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 5237 sayılı maddeleri kapsamında bir soruşturma başlattı.

Soruşturma sürecinde, suçların niteliği ve olayın özellikleri göz önüne alındığında, toplu bir suç olarak kabul edilen 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 2/1-k maddesi çerçevesinde Kahramanmaraş, Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul illerinde yaşayan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi.

(AA)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.