Kahramanmaraş Depremlerinde Yardımlarını Evine Getirdiği İddiası Çözüldü: Polis Müdürü...

Tekirdağ'da deprem yardımlarını evine götürdüğü iddia edilen polis müdürü tahliye edildi. Yargı kararıyla suçsuz bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2023 11:06
Kahramanmaraş Depremlerinde Yardımlarını Evine Getirdiği İddiası Çözüldü: Polis Müdürü...

Tekirdağ'da, deprem yardımlarını evine götürdüğü iddiasıyla yargılanan polis müdürü, görev yaptığı Kahramanmaraş ve deprem bölgesindeki yardım malzemelerini evine getirdiği suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanıyordu. Ancak duruşmada dinlenen tanık ifadeleri ve sunulan deliller doğrultusunda, polis müdürü Y.I'nın tahliyesine karar verildi.

Duruşmada ifadesi alınan tanık Ahmet Atış, gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu deponun sorumluluğunun sanığa ait olduğunu doğruladı. Atış, sanığın talimatları doğrultusunda depodan eşya ve malzemeler aldıklarını ve bunları sanığın odasına yerleştirdiklerini ifade etti. Bu malzemelerin daha sonra Tekirdağ'a gidecek olan bir otobüse yüklendiğini belirten tanık, Y.I'nın talimatıyla hareket ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti, ancak sanık Y.I. suçlamaları reddederek beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirmeler sonucunda sanığın tahliyesine karar verdi. Y.I. "zimmet" suçlamasıyla yargılanıyor ve 5 ila 12 yıl hapis cezası isteniyor.

Olay, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep'te görevlendirilen Y.I'nın, yardım malzemelerini yanında getirip ikametine yerleştirdiği iddiasıyla ortaya çıkmıştı. Sanık, önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ancak yapılan itiraz üzerine 6 Mart'ta tutuklanmıştı. Duruşma sonucunda tahliye edilen sanık, suçlamalardan aklanmış oldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.