Kahramanmaraş Düşünce Akademisi-Endülüs Tarihi

Rıdvan Hoca Vakfı’na bağlı Anadolu Öğrenci Birliği Kahramanmaraş gençlerinin organize ettiği Kahramanmaraş Düşünce Akademisi’nde bu hafta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi....

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2015 09:41
Kahramanmaraş Düşünce Akademisi-Endülüs Tarihi

Rıdvan Hoca Vakfı’na bağlı Anadolu Öğrenci Birliği Kahramanmaraş gençlerinin organize ettiği Kahramanmaraş Düşünce Akademisi’nde bu hafta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Halit ÇİL ile Endülüs Tarihi üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. 22 Mayıs 2015 Cumartesi 18.00’da Kahramanmaraş Gençlik Merkezi Rıdvan Hoca Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşi Ortaöğretim ve Üniversite komisyonuna bağlı gençlerin yoğun ilgisine mazhar oldu.

Yard. Doç Halit ÇİL, Endülüs’ün fethinden önce özelde İslam genelde Dünya coğrafyasını tanımladıktan sonra sözlerini şöyle devam ettirdi: “İspanyayı fetheden Tarık bin Ziyad ve en güçlü komutanı daha sonraki dönemlerde Emevi hanedanlığı tarafından gariptir ki idamla yargılandı. Müslümanların en büyük açmazı bugün de hala devam ettiği gibi güçlü dönemlerinde birbirleriyle uğraşmalarıdır. Aynı şekilde Avrupa’da yaklaşık 800 yıl hüküm süren Endülüs Devleti’nin yıkılmasında iç karışıklıklar ve beylikler arası mücadele etkili olmuştur. Yine Endülüs Devleti Avrupa’da papalık tarafından baskıya maruz kaldığında o günün en güçlü İslam Devleti Osmanlı kayda değer bir destek gönder(e)memiştir.”

Yard. Doç. Halit ÇİL, yine Endülüs yıkılırken İspanya’daki Müslümanlara Papalık tarafından reva görülen zulmü Engizisyon Müzesi’nde bizzat kendisinin çekmiş olduğu resimlerle anlattı. Sözlerini “Hala ibret almıyor musunuz?” mealindeki ayetle bitiren Halit ÇİL, özellikle de gençlerin Müslüman olmayan Dünyaya karşı çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.