Kahramanmaraş eski Valisinin adı kötüye kullanılıyor!

Manisa Müftülüğü adına vatandaşları arayan kişi veya kişilerin Arakan ve Kudüs için yardım toplama bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2017 10:06
Kahramanmaraş eski Valisinin adı kötüye kullanılıyor!

Manisa’da son zamanlarda telefonla gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce Manisa Valisi, belediye başkanları ve genel sekreterin ismini kullanan kişi veya kişilerin bu sefer listelerine Manisa Müftülüğüne de ekleyerek Arakan ve Kudüs için yardım toplama bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Bu arada valinin sesinin taklit edilmesiyle yaşanan dolandırıcılık olayında bir kişinin tutuklanmasına rağmen Vali Güvençer'in sesinin taklit edilmeye devam ettiği bildirildi. 
Manisa Müftülüğünün ismini kullanan dolandırıcıların, “Müftülük adına Arakan için, Kudüs için yardım topluyoruz” diyerek vatandaşların dini duygularını sömürmeye başladıkları ortaya çıktı. Durumdan şüphelenen bazı hayırseverlerin müftlüğü aramasıyla ortaya çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili açıklama yapan Manisa Müftülüğü vatandaşların bu tarz olaylara itibar etmemelerini istedi. Manisa Müftülüğü tarafından cuma namazında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Manisa Müftülüğü olarak, resmi kurumlar olarak gelişigüzel yardım toplamayız. Resmi olarak, izin alarak gereken yardımları toplarız. Bu konuda vatandaşlarımızı dolandırıcılara karşı uyarıyoruz. Yardım bahanesiyle insanları dolandıran insanlara kanmasınlar.”

Valinin sesi taklit edilmeye devam ediyor
Kahramanmaraş eski Valisi olan ve şuan ki görev yeri Manisa olan Vali Mustafa Hakan Güvençer’in adının kullanılarak ve zaman zaman sesinin taklit edilerek hayırseverlerin arandığı ve iyi niyet duygularının istismar edilerek engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun gibi gerekçelerle para yardımı talebinde bulunduğu tespit edilen bir kişinin tutuklanmasının ardından Vali Güvençer'in sesinin taklit edilmeye devam ettiği açıklandı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"11 Aralık'ta yaptığımız kamuoyu duyurusunun ardından telefon ile dolandırıcılık konusuyla ilgili olarak bir kişi tutuklanmıştır. Ancak Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in sesinin taklit edilerek hayırseverlerin aranmaya ve iyi niyet duygularının istismar edilerek engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun gibi gerekçelerle para yardımı talebinde bulunulmaya devam edildiği öğrenilmiştir. Gerek Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer gerekse Manisa Valiliği adına hiçbir hayırsever kişi ya da kuruluşun aranarak engelli vatandaşlarımız veya diğer ihtiyaç sahipleri için yardım talebinde bulunulmadığı, hayırsever kişi ve kuruluşların Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Valiliği adına kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle Valilik, Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma ya da Savcılığa bildirmeleri bir kez daha kamuoyunun dikkatine önemle ve saygıyla duyurulur."

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.