Kahramanmaraş farklı bir konsepte bürünüyor

Kahramanmaraş farklı bir konsepte bürünüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2017 16:16
Kahramanmaraş farklı bir konsepte bürünüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 2018 ve 2019 yıllarında Kahramanmaraş’ın farklı bir konsepte bürüneceğini söyledi.

 

Başkan Erkoç, Arasa Otopark inşaatında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

DOĞU BÖLGESİNDE OTOPARK ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Arasa Otopark inşaatından incelemelerde bulunan Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “Arasa otopark inşaatımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşaallah burayı Ekim sonu itibariyle halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Daha önce de teslim edebilmek için gayretlerimiz devam ediyor. Kahramanmaraş’ımızın otopark ihtiyacı çok önemli olduğu için yoğun bir şekilde otopark inşaatları başlattık. Buranın haricinde Belediye binamızın yanındaki Milli İrade Meydanı’nın altını da otopark yapıyoruz. Bunun haricinde şehrimizin doğu kesiminde de bir otopark yapma arayışımız devam ediyor. Sarayaltı Caddesi’nde yol çalışmamızın yanı sıra o bölgemizde de bir otopark araştırmamız devam ediyor. Sadece buralarla değil, şehrimizin değişik bölgelerinde otopark yapım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü Kahramanmaraş’ımız hızla büyümekte ve bu büyümeyle birlikte araç sayısı da artarken, otopark sayısı artmamış” dedi.

arasa-otopark-inceleme-1.jpg

OTOPARK ARAÇ SAYISININ İKİ KATINI YAPIYORUZ

Kendileri göreve gelmeden önce otopark araç sayısının belli bir seviyede olduğuna işaret eden Başkan Erkoç: “Geçmişte yapılan Kışla Otopark’ı 300 araçlık, Yenişehir Otopark’ı 350 araçlık ve biz göreve geldiğimizde daha önce temeli atılıp tamamlanan Kültürpark otopark’ı 200 araçlık olarak hizmete sunulmuştu. Bugün ise bizim şu anda yaptığımız Arasa Otopark’ı bile bunun üçünün toplamından daha fazla araç kapasitesine sahip.

Yılsonuna kadar tamamlayıp hizmete sunacağımız otopark araç sayısı geçmişte yapılan otopark sayısının neredeyse iki katı. Ve Bu sayıyı daha da artıracağız. Vatandaşlarla da oturup konuştuğumuzda vatandaşlardan gelen en önemli talep otopark olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

arasa-otopark-inceleme-2.jpg

HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLARIZ

Vatandaşlara özel otopark yapımı konusundan çağrıda bulunan Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Eski mahallelerimizde şehir merkezine yakın bölgelerde bulunan metruk binaları yıkarak özel otopark olarak çalıştırabilirler. İsadivanlı başta olmak üzere Ekmekçi bölgesinde, Dumlupınar bölgesinde ve Şazibey bölgesinde bu tür çalışmalar olabilir. Vatandaşlarımıza da bu konuda her türlü yardımcı olabiliriz. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımızın kiraya verdikleri gayrı sıhhi konutlardan daha çok para kazanacakları inancındayım. Bu şekilde uygulamalar var. Demirciler Çarşısı’nın hemen arkasında. Bu yayılabilir. Özellikle de bu Şazibey Cami bölgesinde, Dumlupınar bölgesinde bu tüt otopark çalışmaları özel sektör tarafından da yapılabilir. Vatandaşlarımıza da yeni bir iş kapısı olur. Vatandaşlarımızı bu konuda da yatırım yapmaya davet ediyoruz. Otopark’ın yıkama ve yağlamayla beraber gençlerimize yeni bir kazanç kapısı olabilir. Biz ruhsat konusunda her türlü kolaylığı sağlarız.

Şu anda birçok gencimiz iş arayışında iş kurma arayışında. Devletimizin de bu konularda teşviki var. Şehir merkezinin yakın civarında yıkama, yağlama, oto kuaför hizmetlerinin yanı sıra otopark konusunda da belli alanları kiralayıp arsa haline getirerek bu hizmeti yapabilirler.”

arasa-otopark-inceleme-3.jpg

KAHRAMANMARAŞ’IMIZ YENİ BİR KONSEPTTE OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2017 yılı sonunda çok büyük değişikliler olacağına dikkat çeken Başkan Erkoç: “ Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ımızı marka şehir yapma yolunda gayretlerimiz hızla devam etmekte. İnşaallah 2017 yılı sonunda Kahramanmaraş’ımızda çok önemli değişiklikler olacak. 2018 ve 2019 yıllarında da Kahramanmaraş’ımız yeni bir konsepte bürünecek inşallah. Desteklerinden dolayı da vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

arasa-otopark-inceleme-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.