KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ 37 BİN GENCİMİZİ SAFAHAT İLE BULUŞTURUYOR

KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ 37 BİN GENCİMİZİ SAFAHAT İLE BULUŞTURUYOR

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2016 10:21
KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ 37 BİN GENCİMİZİ SAFAHAT İLE BULUŞTURUYOR

Onikişubat Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta lise öğrenimi gören 37 bin gencimize milli mücadele ruhunun eşsiz eseri Safahat hediye ediliyor.

Onikişubat Belediyesi, vefatının 80. Yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Türk Milletine armağan ettiği Şaheser olan Safahat’ı 37 bin gencimiz ile buluşturarak anıyor.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mehmet Akif’in, ortaya koyduğu tüm eserleri ile milletin düşüncelerine tercüman olduğunu belirterek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, kaleme aldığı şiirlerinin toplandığı değerli eseri ‘Safahat’ı, 37 bin gencimize hediye ediyoruz. Bugün, gençlerimiz Mehmet Akif’in özlemini duyduğu bir ülkede yaşamaktalar. Yaşamı boyunca ‘milletin şairi’ olmuş ve kendisini hep arka planda tutmuş olan Mehmet Akif Ersoy, inandığı doğruların arkasında hep dik durmuştur” dedi.

Gençliğin Mehmet Akif’i daha iyi anlamalarını önemsediklerini belirten Başkan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“15 Temmuz ruhunu 100 yıl evvel ‘Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ dizeleri ile vurgulayan Milli Şairimiz, gençlerimiz için en güzel rol modellerden birisidir. Gençlerimizin, milli şairimizi ve onun miras bıraktığı dizeleri daha iyi anlamalarını çok önemsiyoruz. Milli Mücadelenin eseri olan ‘Safahat’ı bu milletin kalbinde ve hafızasında yaşatmaya devam edeceğiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. Yılında rahmetle anıyoruz. Rabbimiz C.C. mekânını cennet etsin.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.