Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Kontenjanlar Dolup Taştı!

KSÜ, Kahramanmaraş'taki depremlere rağmen talep artışıyla doluluk oranını yüzde 100'e çıkardı. Sağlık alanındaki talep de dikkat çekici.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2023 20:00

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta bulunuyor. Bu depremler, üniversiteyi olumsuz etkilese de, depremzede adaylar ve 35 yaş üzeri kadınlar için tanınan ek kontenjanların da etkisiyle öğrenci talebinde artış yaşandı. Bu artışla birlikte KSÜ bölümleri yüzde 100 doluluğa ulaştı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI, TALEP ARTTI

6 Şubat'taki 11 ili etkileyen depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, yeni akademik yıl için üniversitedeki hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, AA muhabiriyle yaptığı röportajda, 6 Şubat'taki depremlerin üniversiteyi olumsuz etkilediğini belirtti.

HASARLI BİNALARIN DURUMU VE ÖĞRENCİ TALEBİ

Yasım, depremlerin ardından bazı binaların hasar aldığını ifade etti. Ancak sağlam olan binaların deprem sürecinde vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiğini vurguladı. Depremler sonrasında konteyner kentlerin oluşturulmasıyla birlikte 25 bin depremzedesi üniversiteden ayrıldı. Fakat binalardaki tadilat, bakım ve onarım çalışmalarının sona yaklaştığını belirtti.

asfsdf.jpg

TALEP ARTIŞI VE KONTENJAN DURUMU

Bu dönemde, 9 bin 377 öğrencinin KSÜ'yü kazandığını söyleyen Yasım, gerek deprem kontenjanı gerekse 35 yaş üstü kadın kontenjanıyla normal kontenjanı aştıklarını belirtti. Depremin üniversitenin tercihinde bir azalmaya yol açmadığını ifade eden Yasım, şu an bütün kontenjanların dolu olduğunu vurguladı. Geçen yıla göre depreme rağmen öğrenci sayısında artış yaşandığını ve öğrenci tercihlerinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Bütün bölümlerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını söyledi.

BARINMA SORUNLARINA UZAKTAN EĞİTİM ÇÖZÜMÜ

Depremde şehirdeki yurtların hasar gördüğünü hatırlatan Yasım, olası barınma sorunlarını çözmek için sosyal bilimler fakültelerinde uzaktan eğitim vermeyi planladıklarını açıkladı.

SAĞLIK BİLİMLERİNDEKİ TALEP ARTIŞI

Yasım, bu yılki tercihlerde tıp ve diş hekimliği alanında daha fazla talep aldıklarını belirterek, öğrencilerin zor şartlara rağmen bu alanları tercih etmelerinin fakültenin popülaritesini artırdığını ifade etti. Ayrıca Kovid-19 salgını ve deprem sürecinin sağlık sektörünün önemini daha da vurguladığını dile getirdi. Tıp fakültesi dışında diş hekimliği, sağlık bilimleri ve sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarına da büyük bir ilgi olduğunu aktardı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum