KAHRAMANMARAŞ TENZİLE ERDOĞAN İHL’DE KATLAR YÜKSELİYOR

KAHRAMANMARAŞ TENZİLE ERDOĞAN İHL’DE KATLAR YÜKSELİYOR

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2017 17:05
KAHRAMANMARAŞ TENZİLE ERDOĞAN İHL’DE KATLAR YÜKSELİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik pansiyon inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Şube Müdürlüğü kontrolünde yapılmakta olan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu inşaatının katları yükselmeye başladı.

MAHALLEMİZ İÇİN BİR İHTİYAÇTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahya Kemal Mahallesi’nde yapımı devam eden Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu’nun bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Mahalle Muhtarı Hacı Mehmet Merk, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yahya Kemal Mahallesi Muhtarı Hacı Mehmet Merk: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beye ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Mahallemize böylesine önemli bir hizmeti uygun gördükleri için. 17 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu gerçekten mahallemizin ihtiyaç duyduğu bir yatırımdı. Mahallemizde lise yoktu. Bu yatırım hem mahallemizin gelişimi sağlayacak hem de çocuklarımızın eğitim görmesine yardımcı olacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum” dedi.

LİSE BINASI 6 KATLI

Eğitim alanına 35 milyon TL yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak olan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi oturum alanı 846 metrekare olup toplam inşaat alanı 5076 metrekare olarak yapılacak ve eğitim yapısı bodrum+zemin+4 kattan oluşacak.

Eğitim yapısında 24 adet derslik, Z kütüphane, 1 er adet fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı, 1 er adet resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, beden eğitimi dersliği ve idari birimlerden oluşmaktadır.

9 dönümlük bir bahçeye sahip olan eğitim yapısı bahçesinde yürüyüş yolları, kameriyeler, ahşap gölgelikli oturma yerleri, bekçi kulübesi, satranç oyun alanı,  açık spor sahaları ve otoparkın yer alması planlanmaktadır.

YURT BİNASI 5 KATLI

Pansiyon binasının oturum alanı 1892,15 m2 olup toplam inşaat alanı 9460,75 m2 olan pansiyon yapısı bodrum+zemin+3 kattan oluşmaktadır. Otel Tipi Olan Pansiyon Binası 300 kişiliktir. Odalar 4 er kişiliktir ve çalışma düzeni yer almaktadır.

Zemin Kat: Yemekhane, idari birimler, engelli öğrenci yatak odası, misafir odaları, bekleme salonları ve yatakhaneler yer almaktadır. Normal Katlar (1,2 ve 3. Kat): Yatakhaneler, fitness salonları, dinlenme salonları ve çalışma odaları yer almaktadır.

Bodrum Kat: Teknik birimler, yemekhaneye ait mutfak, sığınak ve depolama birimleri yer almaktadır. Proje ve Kontrol Etüd ve Projeler Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

SPOR ALANLARI DA OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim alanına kazandırılacak olan eğitim kompleksi içerisinde yurt binası, okul binası ve spor alanları yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kontrolünde yapılacak olan Tenzile Erdoğan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik pansiyon yapım çalışmaları Dulkadiroğlu İlçesi Yahya Kemal Mahallesinde başladı.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.