Kahramanmaraş ve Çevre İller Aman Dikkat: Şiddetli Yağış ve Toz Taşınımı Alarmı!

Yoğun yağış ve toz taşınımı uyarısı! Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep ve çevre bölgelerde kuvvetli yağışlar, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 18:47
Kahramanmaraş ve Çevre İller Aman Dikkat: Şiddetli Yağış ve Toz Taşınımı Alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yakın bir zaman diliminde yurdun çeşitli bölgelerinde şiddetli yağışlar ve toz taşınımı yaşanması beklenmektedir.

Gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep bölgelerinde, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Kahramanmaraş çevresi ile Kayseri'nin güney ve doğusunda güçlü yağışlar, Adana'nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında ise yer yer çok yoğun sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecektir.

Bu yoğun yağışlar nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Ayrıca, bu gece saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklenmektedir. Bu durum, görüş mesafesinde azalmaya, hava kalitesinde düşüşe neden olabilir. Bu sebeple, toz taşınımına bağlı olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.