Kahramanmaraş yemenisi tescillendi

Kahramanmaraş yemenisi tescillendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2017 11:09
Kahramanmaraş yemenisi tescillendi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak el sanatlarımız ve Maraş yemeklerinin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yaptığı 14 başvuru içerisinde yer alan Kahramanmaraş Yemenisi de tescillendi. 

Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Patenti almak için yaptığı başvurulardan Hartlap Bıçağı ve Oyma Çeyiz Sandığı’nın ardından Kahramanmaraş Yemenisi de “Türk Patent ve Marka Kurumu’nun” Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlanarak resmiyet kazandı.

Hartlap Bıçağı ve Oyma Çeyiz Sandığı’nın Kahramanmaraş adına tescillenmesinin ardından Kahramanmaraş Yemenisi de Kahramanmaraş adına tescillendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan diğer 11 ürün Türk Patent ve Marka Kurumu’nda onaylanması için işlem görüyor.

Hartlap Bıçağı, Oyma Çeyiz Sandığı ve Kahramanmaraş Yemenisi dışında geleneksel el sanatlarımızdan Maraş İşi Sim Sırma,  Maraş File Nakışı ile beraber Maraş yemeklerinden Fıstık Ezmesi, Naturel Sızma Zeytinyağı, Maraş Parmak Peyniri, Ravanda Şerbeti, Sarı Çeltik Pirinci, Urmu Dutu, Maraş Çöreği, Sumak Ekşi Akıtı, Kahramanmaraş Abbas İnciri’ne ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebinde bulundu.

yemenisi.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce Türk Patent Enstitüsü’ne Kahramanmaraş adına tescillenmek üzere yapılan diğer başvurular şunlar:

1-MARAŞ İŞİ SİM SIRMA

2-MARAŞ FİLE NAKIŞI

3-FISTIK EZMESİ

4-MARAŞ NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI

5-MARAŞ PARMAK PEYNİRİ

6-MARAŞ RAVANDA ŞERBETİ

7-MARAŞ SARI ÇELTİK PİRİNCİ

8-MARAŞ URMU DUTU

9-MARAŞ ÇÖREĞİ

10-MARAŞ SUMAK EKŞİ AKITI

11-KAHRAMANMARAŞ ABBAS İNCİRİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.