Kahramanmaraş’ın en aktif hayır vakfı: Saçaklızade Vakfı

Kahramanmaraş’ın en aktif hayır vakfı: Saçaklızade Vakfı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2017 09:29
Kahramanmaraş’ın en aktif hayır vakfı: Saçaklızade Vakfı

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Vakıflardan bir tanesi olan Saçaklızade Vakfı yaptığı Sosyal ve Kültürel aynı zamanda hayır çalışmaları ile adından sıkça söz ettiriyor.

Yaptıkları işlerde herhangi bir menfaat gözetmeyen Vakıf, Kahramanmaraş’ta en aktif Vakıflarının başında geliyor.

2010 Yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen vakıf kendisine verilen ödüllerden sonra daha başarılı ve üstün çalışmalar imza atmaya devam ediyor.

 Maraştanhaber gazetesi olarak Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen ve Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi ile Saçaklızade Vakfı’nı konuştuk.

Vakfın yardımlarını ve Sosyal Sorumluluk alanında yapılan birçok yeniliği ve yardımları anlatan Başkan Demirdöğen ve Başkan Yardımcısı Şirikçi Vakıf hakkında önemli açıklamlrda bulundu.

s1-018.jpg

VAKFIN KURULUŞ SÜRECİNİ VE ÖZELLİKLERİNİ ANLATIR MISINIZ?

Saçaklızade Vakfı 1993 yılında emekli Konya müftüsü Kahramanmaraşlı merhum İsmet Karaokur Hocaefendi tarafından kurulmuştur. 

2006 yılında kurulan gıda bankası sayesinde tahkikatı tamamlanmış muhtaç aileler ihtiyaçları olanları beğenilerine göre almaktadırlar. Gıda bankamızda; gıda, giyim, kırtasiye, ayakkabı, çanta mutfak eşyası, ev tekstili, ev eşyası vb. bulunmaktadır.

Verdiği hizmetlerden dolayı 2010 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Üstün Hizmet Ödülü” ne layık görülmüştür.

Aşevimiz yılın 365 günü 6.000 kişilik sıcak yemek pişirmekte ve çoğunluğu Suriyeli ailelerin oluşturduğu fakir ailelere ayrı noktada dağıtılmaktadır.

s2-014.jpg

Beyza ve Simya Koleji olmak üzere kreş, ilkokul, ortaokul ve lise gibi kurumlarımızda akademik eğitimin yanı sıra ahlaki değerleri ön planda tutarak gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Okullarımız ilimizde saygın bir yere gelmiş ve birçok akademik, sosyal ve spor başarılarına imza atmıştır.

Okullarımızda birçok yetim çocuğumuz burslu olarak okumaktadır. Okul yönetimimiz ve Okul aile birliğimizin yaptığı kermes ve  kahvaltı gibi programlarla bu çocuklarımızın ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Ayrıca okullarımızdaki bir çok sosyal sorumluluk projeleri gereği Suriye’ye yardım kampanyalarına destek verilmiş, tırlar gönderilmiş , okul haricinde vakfımızda kayıtlı yetim ailelere öğrenci ve öğretmenlerimizle destek verilmiştir.

Simya Kolejimizde yetim çocuklarımıza cumartesi günü gönüllü öğretmenlerimiz tarafından İngilizce matematik kuran dersleri verilmektedir. Aileleri ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanmaktadır. Yapılan piknik programlarıyla aileler ve çocuklarla yakın ilişkiler kurular yetim çocuklarımızın topluma kazandırılması amaçlanmaktadır.

s3-008.jpg

SAÇAKLIZADE VAKFININ YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

Okullarımız öğrencileri Vakfımızın bir çok yardım çalışmalarında faaliyetlerimize katılmakta ve değerlerini bilen, fakire yardımcı olan, etrafındaki muhtaçları görebilen gençler yetiştirilmeye çalışılmaktadır.

Eğitim yılının başlamasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile yardıma muhtaç öğrencilerin çoğunlukta olduğu köy okullarına kırtasiye, bot, mont, süveter, hırka yardımları yapılmıştır. Her yıl yeni okullara ulaşarak daha çok çocuğumuzun yardım alması sağlanmıştır.

Çevre köylerden taşımalı sistemle gelen bir çok muhtaç öğrencinin bulunduğu Kürtül İ.Ö.O’na kırtasiye ,mont, bot, giyim yardımlarının yanı sıra okula Simya okulumuzun desteğiyle kütüphane yaptırılmış ve kitaplar da okullarımızda toplanarak bağışlanmıştır.

125.Yıl Özel Eğitim Merkezinin yapılan oyun odasına oyuncak yardımı yapılmıştır.

Belediyemizin STK larla yaptıkları toplantılara iştirak edilmiş ve toplum adına yapılacak işlerde görüş bildirilmiştir.

Ömer Faruk Hocamız tarafından ilköğretim ve liselerde değerler eğitimi kapsamında sohbetler verilmiştir.

Vakfımıza müracaat eden ve tahkikatı tamamlanmış aileler gıda bankasından periyodik olarak aldıkları yardımların yanı sıra Kadın Kollarımızın hayırsever hanımlarla bizzat giderek evlerinde  ziyaret ettikleri ailelerin ihtiyaçları giderilmeye çalışılmakta maddi ve manevi destek verilmektedir. Ziyaretlerimiz tek seferlik değil sürekli yapılarak aileler takip edilmektedir. Hayırseverlerle kardeş aile yapılarak yardımların sürekliliği sağlanmaktadır.

s4-003.jpg

Huzurevine öğrenci evlerinde kalan kızlarımız, okullarımızdaki öğrenci ve öğretmenlerimiz ve hayırsever hanımlarımızla birlikte yaptığımız ziyaretlerde yaşlılarımıza hediyeler verilmiş duaları alınmıştır.

Yaşlılar haftası münasebetiyle huzurevi sakinleri ile ilimizde 2 gün süren camii ve türbe ziyaretleri yapılmış, madoda ikramlarda bulunulmuş ve belediyemizin oyuncak sergisi ziyaret edilmiştir.

Kutlu doğum haftası münasebetiyle vakfımız her yıl olduğu gibi pilav dağıtımını Çarşıbaşı Camii ve Abdülhamithan Camii’nde Cuma namazı sonrası yerel yöneticilerimiz ve halkımızın yoğun katılımıyla dağıtmıştır.

Ramazan ayında  hayırseverlerimizin kumanyaları, fitreleri, sadakaları bizzat kendileri tarafından ailelere teslim edilmiştir.

Hayırseverler yetim ailelerimize Ramazan boyunca kimi zaman evlerinde kimi zaman restoranlarda iftar yemekleri vermektedir.

Ramazan boyunca Abdülhamithan Camii avlusunda her Salı kardeş sofraları kurularak Suriyeli kardeşlerimizi halkımızın sofralarında ağırlaması sağlanmıştır.

Bayram öncesi özellikle yetim çocuklarımız hayırseverlerimiz aracılığıyla bizzat mağazalara götürülerek bayram kıyafetleri alınmıştır.

Öğrenci evlerimizde kalan öğrencilerimizden ihtiyacı olanların giyim, kırtasiye ihtiyaçları karşılanmıştır. Haftalık sohbetler yapılarak manevi yönden de gençlerimize destek verilmiştir.

Yaz döneminde Arapça kursu açılmış, ilahiyat öğrencilerine ve ev hanımlara Arapça dersi verilmiştir.

RAMAZAN AYINDA NE GİBİ PROJELER İMZA ATACAKSINIZ?

Abdülhamithan camii avlusunda halkımızla Suriyeli kardeşlerimizi iftar sofralarında buluşturacağız inşallah.

Aile ziyaretlerimize gerek okul öğrencilerimiz gerek hayırseverlerimizle bizzat giderek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılacaktır.

Sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla iftar programı düzenlenip hediyeler takdim edilecektir.

Yetim ailelerimizin hayırseverlerin sofralarında iftar yapması sağlanacaktır.

Öğrenci evlerimizde kalan çocuklarımızla iftar sohbet ve teravih programları yapılacaktır.

Huzurevindeki büyüklerimizle iftar programı düzenlenecektir.

Hayırseverlerimizin fitre,sadaka ve kumanyaları muhtaç ailelere teslim edilecektir.

Yetimlerimiz bayramda giydirilecektir.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.