Kahramanmaraş’ın FETÖ bilançosu

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2017 10:48
Kahramanmaraş’ın FETÖ bilançosu

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, FETÖ/PDY yapılanması hakkındaki son durumu, Kahramanmaraş’taki yürütülen operasyonlarda kaç kişinin tutuklu olduğu ve birçok soruyu değerli okurları için sorduk.

Konu ile ilgili olarak geniş bilgiler paylaşan Başsavcı Yazıcı, FETÖ/PDY yapılanmaları ile ilgili operasyonların çok titiz ve dikkatli bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından 15/07 /2017 tarihli yapılan açıklamada FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibat ve iltisakları nedeniyle il genelinde Elbistan Ağır Ceza Merkezi ve Mülhakları da dahil olmak üzere toplum 3737 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Mevcut sayının Bin 68 kişisi ilk aşamada Tutuklu olarak soruşturmasına başlandığı vurgulanırken, Bin 1 kişinin Adli Kontrole tabi tutulduğu, bunun yanı sıra bin 417 kişi serbest kaldığını belirten Başsavcılık, 244 kişi hakkında Firar durumu olduğunu ve yakalama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

kahramanmaras’in-feto-bilancosu1.jpg

FETÖ/PDY Devlet yapılanması hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının özel olarak paylaştığı bilgiler şu şekilde: “Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına intikal eden dosyalarda bu güne kadar toplam; 712 dosya üzerinden yürütülen soruşturmalar sonucunda 1542 kişi hakkında dava açılmıştır. 677 dosya üzerinden toplam 3812 kişi hakkında soruşturmalar devam etmektedir.

FETÖ/PDY Terör örgütü suçundan halen;

Bu tarih itibariyle ise Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplam: 418 kişi tutuklu, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplam: 172 kişi tutuklu olarak

İl genelinde FETÖ’den bu tarih itibariyle toplam 590 kişi tutuklu olarak bulunmaktadır.

Kahramanmaraş İli Yardımcı Yargı Personellerinden (eza İnfaz Kurumları, Denetimli Serbestlik ve Adliye de görevli) Toplam 5 soruşturma dosyası üzerinden (Adliye personeli 48, Cezevi personeli 29, Denetimli Serbestlik personeli 6 kişi) 83 kişi hakkında yürütülen soruşturmalarda,

Toplam 6 dava dosyasından ‘Adliye personeli 31, cezaevi personeli 17, Denetimli Serbestlik personeli 3 kişi) Toplam 51 personel hakkında, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan kamu davası açılmıştır.

Toplam 5 soruşturma dosyasından (Adliye personeli 17, Cezaevi personeli 2, Denetimli serbestlik personeli 3 kişi) 32 personel hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturmaya devam edilmektedir.

Bugüne kadar (Adliye personeli 34, Cezaevi personeli 22, Denetimli Serbestlik personeli 3 kişi) Toplam 59 personel hakkında KHK’lar ile ihraç kararı verilmiştir.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.