Kahramanmaraş’ın güzide lezzeti İstanbul’da

Kahramanmaraş’ın güzide lezzeti İstanbul’da

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 14:06
Kahramanmaraş’ın güzide lezzeti İstanbul’da

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesiyle özdeşleşen “doktor” olarak da bilinen yöresel lezzet TİRŞİK her sene İstanbul Andırınlılar Derneğinin başarılı organizasyonuyla İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.

İstanbul Andırınlılar Derneği tarafından bu yıl 10.’su yapılan “Geleneksel Tirşik Günü” Bahçelievler Belediyesi Spor Parkı Otağında hemşehrimiz belediye başkan başkanvekili Mevlit Uyan’ın ev sahipliğinde, Türk halk müziği sanatçıları Hatice Aksoy, Şevket Gürlek ve Çukurova’nın halk ozanı Gül Ahmet Yiğit konseri yapıldı.

İstanbul Andırınlılar Derneği Başkanı Hamdi ÇAM yaptığı açılış konuşmasında bugün burada derneğimiz tarafından her yıl geleneksel olarak yapmaya çalıştığımız Tirşik Gününde siz hemşehrilerimizle bir arada olmanın onuru yaşıyoruz. Sevgili hemşehrilerim ve İstanbullu dostlar Andırın Doktoru olarak da bilinen memleketimize özgü bu lezzeti sizlere Andırın’ın Kastal yaylasından toplayıp getirdik. Çünkü en güzel rahiyalı Tirşik, Kastal bölgemizde yetişmektedir. Kastal ortaokulumuzun kütüphanesi yok. Okulumuza kütüphane kazandırmak içinde burada bulunan hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Okumuzun kurulacak olan kütüphanesine bir birer tuğla da kayalım dedi.

tirti.jpg

Türk halk müziği sanatçısı Hatice Aksoy sahne aldı. Çukurova türkülerine ses verdi. Hatice Aksoy konseri sonrasında protokol konuşmaları yapıldı.

İstanbul’daki Kahramanmaraşlıların her zaman yanında yer alan ve Maraş Buluşmalarına ev sahipliği yapan hemşehrimiz ve aynı zamanda Bahçelievler Belediyesi Başkanvekili Mevlit UYAN kısa ve özünde bir selamlaşma konuşması yaptı. Uyan konuşmasında Bahçelievler Belediye tesislerinde hemşehrilerimizin buluşmasına katkıda bulunabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu bana her sene yaşattığınız içinde Andırın Dernek Başkanımız Hamdi Çam ve yönetimine teşekkür ediyorum dedi.

İstanbulda Kahramanmaraşlıları Tirşik gününde yalnız bırakmayan Ak Parti İstanbul Milletvekili geçmiş dönem grup başkanvekili Av. Mehmet Doğan KUBAT ise konuşmasında ülke gündemine dair konuştu.

İstanbul’da sivil toplum kuruluşlarına sonsuz destekleriyle bilinen Kâğıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Demirel Tirşik Şölenine teşrifleriyle onure etti.

İstanbul Bölge İdare Mahkemeleri emekli Cumhuriyet Başsavcısı Turan ÇOLAKKADI da Tirşik Gününde Andırınlı hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Başsavcı ÇOLAKKADI konuşmasında sosyal yönünü ön plana çıkaran ve şiir kitabıyla ilgili konuştu. Başsavcımızın konuşması akabinde İzmit Karamürsel Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU kürsüye çıktı. Andırın ve Tirşik konulu bilgi yüklü bir konuşma yaptı.

Protokol konuşmaları akabinde Çukurova’nın Halk Ozanı Gül Ahmet YİĞİT konser verdi. Bir saati aşkın sahne de kalan Gül Ahmet, salonda muhteşem bir ambiyans oluşturdu. Gül Ahmet konseri sonrasında Afşinli halk müziği sanatçısı ve kanal 60 da televizyon programcı hazırlayıp sunan Şevket Gürlek sahne aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.