Kahramanmaraş’ın İlk Tüp Bebekleri

Asya ve Arya bebek, Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ilk tüp bebekleri oldular.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2016 09:00
Kahramanmaraş’ın İlk Tüp Bebekleri

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) Tüp Bebek Merkezi’nin ilk bebekleri dünyaya geldi. Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri Alev ve Murat Boran çiftinin çift yumurta ikizleri Asya ve Arya oldu.

Boran çifti 8 yıllık umut dolu bekleyişin ardından ikiz bebeklerine KSÜ Tüp Bebek Merkezi’nde kavuştu. İkisi de öğretmen olan Alev ve Murat Boran Farklı hastane ve kliniklerde birçok kez aşılama yöntemiyle tedavi gördü. Aynı zamanda dalış eğitmenliği de yapan Alev Boran’a çocuğunun olamayacağını söyleyen doktorlar oldu. Çiftin bebek hayalleri KSÜ SUAH Tüp Bebek Merkezi’nde gerçek oldu.

Tedavi serüvenlerini anlatan baba Murat Boran “Kahramanmaraş’ta Tüp bebek Merkezi’nin açılacağını duyunca Prof. Dr. Hakan Kıran’la tanışmak için hastaneye geldik. Açıkçası daha önceki merkezlerdeki olumsuz denemelerin ardından pekte umutlu değildik. Fakat merkez çalışanları ve Hakan hocam bizimle her aşamada ilgilendi. Merkez çalışanları ve hocamızla çok iyi bir iletişimimiz oldu. Her istediğimizde yardımımıza koştular. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne ve bu merkezin açılmasına vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8 YILLIK BEKLEYİŞ

Uzun bir bekleyişin ardından bebeklerini kucağına alan anne Alev Boran “Çocuğum olabileceğine dair hiçbir ümidim yoktu. Allaha şükürler olsun iki güzel bebeğimiz oldu. Bize bu duyguyu yaşatan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, sezaryenle dünyaya gelen ve sağlık durumları iyi olan Asya ve Arya’yı ziyaret ederek, Boran ailesinin sevincine ortak oldu. Bebeklere hediyeler vererek iyi dilek ve duada bulunan Rektör Deveci, “Tüp Bebek Merkezi’nin proje çalışmaları yapılırken Tıp Fakültesi Dekanıydım, elimizden geldiği kadar projeye destek olduk. Bu gün Tüp Bebek Merkezimizin ilk bebeklerini görmekte Rektörlük yaptığım döneme nasip oldu. Bu güzel sonuca imza atan emeği geçen bütün ekibi kutluyorum” diye konuştu. Alev-Murat Boran çiftini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri Asya ve Arya için “Allah sağlıklı, iyi bir ömür nasip etsin. Bahtları açık olsun” duasında bulundu.

BEBEK BEKLEYENLERE UMUT OLDU

Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran, vakanın zor bir vaka olduğunu belirtirken, sabır ve özveri gerektiren bir süreç sonunda Tüp Bebek Merkezi’nin ve Kahramanmaraş’ın ilk bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi. Çocuk özlemi çeken ailelerin bundan böyle farklı illere gitmek zorunda kalmayacağını ifade eden Prof. Dr. Kıran, Tüp Bebek Merkezimiz aileler açısından hem maddi hem de manevi açıdan büyük kolaylıklar sağlıyor. Farklı illerde tedavi görürken ortaya çıkan ulaşım ve konaklama giderleri insanlara ek maddi külfet getirmekte idi. Tüp bebek tedavisi için bir çiftin tedavi başlangıcından, embriyo transferine kadar geçen dönemde yaklaşık 8-10 kez kontrole gitmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, ilimiz ve civar illerden de çiftleri merkezimize kabul etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

KSÜ’nün ilk tüp bebeklerini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur, Dekan Yardımcıları ve Başhekim Yardımcılarının yanı sıra Tüp Bebek Merkezi ekibinde yer alan doktorlar, hemşireler ve diğer merkez çalışanları da ziyaret ettiler.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Tüp Bebek Merkezi’nde iki uzman doktor, 3 embriyolog doktor ve 3 hemşire ile hizmet verirken, en son teknolojiyle donatılan merkezde; sperm, oosit (yumurta), testis dokusu ve embriyo freezing (dondurma) işlemleri de yapılabiliyor. Yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olan merkezde; 1 androloji laboratuarı, 1 embriyoloji laboratuarı, 2 özel hasta odası, 2 poliklinik ve 1 adet seminer salonu bulunu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum