Kahramanmaraş'ın Saklı Cennetleri: En İyi 10 Piknik Alanı

Kahramanmaraş'ta piknik ve doğa keyfi için en iyi 11 alan. Ailenizle vakit geçirmek ve doğanın tadını çıkarmak için ideal yerler!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2023 09:00
Kahramanmaraş'ın Saklı Cennetleri: En İyi 10 Piknik Alanı

Kahramanmaraş'ta doğayla iç içe en güzel piknik alanları. Ailecek keyifli anlar için ideal yerler!

1.Fırnız Suyu: Kahramanmaraş’ın 53 km. kuzeybatısındaki Fırnız Mahallesi yakınlarındaki dağın dibinden doğar. Fırnız Suyu az ilerideki Kumarlı Mahallesi yakınlarındaki Kayaaltı denilen yerden doğan Çukurhisar Suyu ile birleşerek doğuya yönelir ve Menzelet Baraj gölüne dökülür. Kahramanmaraş’taki diğer akarsular arasında Peynirdere, Kerhan, Geben, Nurhak, Üngüt, Mismilli, Göksu, Gökpınar, Kısık, Erkenez, Deliçay, Orçan, Zeytin, Körsulu, Söğütlü ve Nergele, Ağabeyli de sayılabilir.

2. Başkonuş Yaylası: Doğanın Renklerinde Huzur Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında yer alır. Sümbül, Köknar, Sedir ağaçlarıyla bezenmiş orman ve rengârenk çiçeklerle büyüleyici bir doğa harikasıdır.

3. Menzelet Mesire Alanı: Barajın Sessizliğinde Huzur Onikişubat ilçesinde Menzelet Barajı kenarında bulunur. Barbeküler, piknik masaları, çocuk oyun alanları, basketbol sahası ve tekne turlarıyla eğlence ve huzuru bir arada yaşayın.

4. Alpaslan Türkeş Mesire Alanı: Göksun'un Huzur Dolu Köşesi Göksun ilçesinde 40 bin metrekare alana sahip. Şelale, yeşil alanlar, mangal için 40 adet barbekü ve çocuk oyun alanıyla ailecek keyifli anlar yaşayın.

5. Yavşan Yaylası: Doğayla Bütünleşen Huzur Dolu Anlar Merkeze 35 km uzaklıktaki 2.250 metre yükseklikteki Yavşan Yaylası, ağaç gölgeleri ve doğal güzellikleriyle sizi bekliyor.

basliksiz-1.jpg

6. Aslanbey Mesire Alanı: Macera ve Eğlence Dolu Anlar Bölgenin en büyük mesire alanıdır. Dev Macera Parkı, hayvanat bahçesi ve piknik alanlarıyla keyifli anlar yaşayın.

7. Kapıçam Tabiat Parkı: Doğanın Kalbinde Sakin Anlar Botanik Park, Extreme Park ve Normal Piknik Alanı ile doğayla iç içe huzurlu anlar geçirin.

8. Aliya İzzet Begoviç Parkı: Çocuklarınızla Huzurlu Anlar Geniş yelpazede aktiviteler sunan bu alan, ailecek vakit geçirmek için ideal. Yürüyüş, oyun ve dinlenme alanlarının tadını çıkarın.

9. Kılavuzlu Parkı ve Mesire Alanı: Geleneksel ve Eğlenceli Anlar Yel Değirmeni, çay bahçesi ve çeşitli aktivitelerle geleneksel ve keyifli anlar yaşayın.

10. Dulkadiroğulları Doğal Yaşam Parkı: Hayvanlarla Dolu Anlar Doğal Yaşam Parkı ve Mesire Alanı, hayvanat bahçesi, yürüyüş alanları ve piknik imkanıyla doğayla iç içe anlar sunar.

11. Muhsin Yazıoğlu Parkı: Merkezde Huzur ve Eğlence Pınarbaşı Caddesi'nde yer alır. Piknik, spor ve çocuk oyun alanlarıyla güzel vakit geçirebilirsiniz.

firniz-suyu-2.jpg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum