Kahramanmaraş’ın Suyunu Alan Gaziantep'te Peş Peşe Destekler: Su ve Yakıtta İndirim Yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, su kullanım ücretlerinde %10 indirim ve çiftçilere 200 milyon TL mazot desteği sağlayarak bölge halkını memnun ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 10:07
Kahramanmaraş’ın Suyunu Alan Gaziantep'te Peş Peşe Destekler: Su ve Yakıtta İndirim Yapıldı!

Kahramanmaraş'ın komşu ilinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde su kullanım ücretlerinde yüzde 10 indirim kararı aldı. Bu karar, şebeke ve iş yerlerindeki su fiyatlarıyla ilgili başlatılan çalışmanın bir sonucudur.

GAZİANTEPLİLERİ SEVİNDİREN İKİNCİ KARAR: TOPLAMDA YÜZDE 37'LİK SU İNDİRİMİ

Belediye Başkanı Fatma Şahin'in liderliğinde alınan bu kararla birlikte, daha önce yapılan yüzde 27'lik indirimle birleşerek toplamda yüzde 37'lik bir su ücreti indirimi sağlandı. Şahin, Gaziantep'te suyun ekonomik bir şekilde hanelere ulaştırılması amacını vurgulayarak, Gazianteplilere hayırlı olsun dileklerini iletti.

gaziantep-yaz-ayinda-su-sorunu-yasamayacak-2.jpg

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK 200 MİLYON TL'LİK MAZOT DESTEĞİ VE YÜZDE 6'LIK YAKIT İNDİRİMİ

Belediyenin çiftçilere yönelik bir diğer destek ise 200 milyon TL'lik mazot desteği oldu. Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Petrolleri iş birliğiyle çiftçilere ve hayvan işletmecilerine yönelik yapılan protokolle, alınacak yakıtlarda yüzde 6'lık bir indirim daha sağlandı.

baskan-sahinden-bir-mujde-daha.jpeg

60 BİN ÜRETİCİYE YARAR SAĞLANACAK

2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan yaklaşık 40 bin çiftçi, Gaziantep Çiftçi Kart Mobil Uygulaması'nı kullanan 18 bin hayvan işletmecisi ve AKS'ye kayıtlı bine yakın arıcılık işletmesi, TP bayilerinden alacakları yakıtta yüzde 6 indirimden yararlanacak. Toplamda 60 bin üretici, bu avantajlı indirimden faydalanmış olacak.

PROTOKOL İMZA TÖRENİNE BÜYÜK KATILIM

Protokol imza törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra birçok yerel yönetici, STK temsilcisi ve iş birliği protokolüne imza atan yetkililer katıldı. Başkan Şahin, protokolün çiftçilerin maliyetlerini düşürerek kâr marjını artırmayı hedeflediğini belirtti. (Maraştanhaber)

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.