Kahramanmaraşlılar federasyonu geliyor

Ege Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu kurmak üzere Kahramanmaraşlı dernekler bir araya geldiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2018 16:46
Kahramanmaraşlılar federasyonu geliyor

Bodrum ve Marmaris’te kurulacak yeni dernekler için Bodrum’da Kahramanmaraşlı İşadamı Fethi Kaya ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi.

İzmir Maraşder, İzmir Afşinliler Derneği, Balıkesir Kahramanmaraş Derneği, Manisa Kahramanmaraş Derneği, Kuşadası Kahramanmaraş Derneği, Kuşadası Elbistander, Muğla Kahramanmaraş Derneği temsilci ve yetkililerinin katıldığı yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Ege Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu’nun ilk ayağı oluşturuldu.

Federasyon kurma çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapan İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Murat Özbilir, yakın gelecekte Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütü olmayı amaçladıklarını söyledi.

Özbilir Bodrum ve Milas’ta her ilçede de yaklaşık biner hane olduğuna dikkat çekerek: “Ülkemizin her ilinde her ilçesinde örgütlenmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz federasyondan, konfederasyona doğru bilinçli ilkeli yolculuk yapmaktır. Biz bunu sadece bir hemşeri dayanışması, yardımlaşması olarak hedeflemiyoruz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Yaşamın her alanında örgütlü olmak, bilinçli olmak, birliğimizi beraberliğimizi hep canlı tutmak zorundayız. Emperyal güçler her yıl bir ülkeye odaklanıyor, onu yağmalıyor, talan ediyor, iç kargaşalar çıkarıyor, kardeşi kardeşe düşman ediyor. Bizim çatımız bir siyasi harekâtın, görüşün, ya da siyasi bir davanın uzantısı asla değildir. Bizim merkezimiz Türkiye’nin kendisidir, Devletimizin varlığı, milletimizin birliği beraberliğidir. Kahramanmaraşlılar Çanakkale ruhuyla besleniyor“ diye konuştu.

Kahramanmaraşlı İşadamı Fethi Kaya ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Bodrum’da Ayhan Kaya başkanlığında bir dernek kurulması çalışmalarının olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.