Kahramanmaraşlıların Ayder'i de Ahır Dağı

Kahramanmaraşlıların Ayder'i de Ahır Dağı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2017 10:12
Kahramanmaraşlıların Ayder'i de Ahır Dağı

Kahramanmaraş’ta kavurucu yaz sıcaklarından kaçan vatandaşlar, Ahır Dağlarındaki bağ evlerinde serinliyor. 

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyreden Kahramanmaraş'ta vatandaşlar Ahır Dağına akın ediyor. İl merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve hava sıcaklığının 20 dereceye kadar düştüğü Ahır Dağında, serinleyen Kahramanmaraşlılar, sıcaktan, şehrin gürültüsünden, uzaklaşarak dinlenip stres atıyorlar.
Bağ evleri sayesinde bunaltıcı sıcaklardan korunduklarını ifade eden Mustafa Uludağ, “Kahramanmaraş deyince bağ evleri akla gelir, bağ evleri de işte bu günkü gibi Kahramanmaraş’ta 41 derece sıcaklık var, bu durumda kaçıp gizlenecek başınızı sokacak serin bir yer ararsınız, işte bağ evleri o zaman size çare olur” dedi.

ahir-dagi-1.jpg
Bağ evi sahibi Yaşar Kutaz da, “İşte biz buraya temiz havaya yaylaya geliyoruz. Burada bizim bağlarımız var meyvelerimiz var, şehir çok sıcak malum burası şehre 12 kilometre” dedi.
Ahır Dağı sakinlerinden Muhlis Aslantürk ise “Burası bizim yazlık evimiz, yazın bir iki ay gibi burada zaman geçiriyoruz. Çeşitli meyve ağaçları yetiştiririz” dedi.
Serin havayı fırsat bilen Elif Kutaz ise “Kahramanmaraş çok sıcak oluyor, burada kışlık erzaklarımızı hazırlama şansı buluyoruz” diye konuştu.

ahir-dagi-2.jpg

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.