Kahramanmaraş'ta Afşin'de 3,185 Konut Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak!

Afşin'de 3,185 deprem konutunun inşası hızla tamamlanıyor. Başkan Güngör, yıl sonuna kadar önemli bir kısmının teslim edileceğini belirtiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2023 15:47
Kahramanmaraş'ta Afşin'de 3,185 Konut Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte Afşin'deki TOKİ Konutları'nda yapılan incelemelerde, 3,185 deprem konutunun büyük bir kısmının tamamlanma aşamasında olduğunu ve yıl sonuna kadar önemli bir bölümünün teslim edileceğini açıkladı.

Başkan Güngör ve Vali Ünlüer, Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AFAD İl Müdürü Tayfun Temur ve diğer kurum müdürlerinin katılımıyla Gerger Mahallesi'ndeki TOKİ şantiye alanında yapılan incelemelerde kalıcı konutlardaki son durumu değerlendirdi.

baskan-gungor-afsinde-kalici-konutlarin-insasinda-sona-gelindi.jpg

Başkan Güngör, değerlendirmelerinde, "Afşin'de TOKİ tarafından inşa edilen konutlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedef doğrultusunda çalışmalar hızla ilerliyor. Toplamda 3,185 deprem konutu bulunuyor ve bunların büyük bir bölümü tamamlanma aşamasında. Yıl sonuna kadar önemli bir kısmı hak sahiplerine teslim edilecek. Şehir genelinde ise yıl sonuna kadar 10 bine yakın kalıcı konutun teslimatı gerçekleştirilecek. Bu sürecin devamında, peyderpey kalıcı konutların teslimatı devam edecek. Bu başarıda emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlığımıza ve TOKİ'ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

kahramanmarasta-afsinde-3185-konut-yil-sonuna-kadar-tamamlanacak.jpg

Başkan Güngör, açıklamalarının devamında, "İlçe belediyeleri ile yaptığımız rutin toplantılarda, şehrimizin imar ve inşa süreçleri konusunda istişarelerde bulunuyor, alınan kararları hemşehrilerimize duyuruyoruz. Afşin Belediyemizin yerinde dönüşüm konusundaki ruhsat süreçleri sağlıklı bir şekilde ilerliyor. İmarı 5 kat ile sınırlandırdığımız bu bölgedeki süreçleri koordine etmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Kalıcı konut alanlarının alt ve üst yapı çalışmalarında belediyeler olarak kurumlara destek sağlamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.