Kahramanmaraş'ta ağızları açık bırakan dev balık!

Temmuz ayının başlangıcıyla birlikte av yasağı kalktı ve balık sezonu açıldı. Sezonun bereketiyle birlikte geldiğini inanan Merdan Balıkçılık işletme sahibi İbrahim Sarı’nın tezgahına ilk gün 100 kiloluk dev bir yayın balığı geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2018 11:22
Kahramanmaraş'ta ağızları açık bırakan dev balık!

Sezonun açılmasıyla birlikte artık tezgahlarda taze Kahramanmaraş’ın tatlı sularında yetişmiş balıkların olacağını ifade eden Merdan Balıkçılık işletme sahibi İbrahim Sarı vatandaşları balık tüketmeye davet etti.

3-127.jpg

100 KİLOLUK DEV YAYIN BALIĞI GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Sezonun ilk günü aynı zamanda dev balıklarında tezgahlara düştüğü gün olarak akıllarda kaldı. Merdan Balıkçılığın tezgahına düşen 100 kiloluk dev Yayın Balığı görenleri hayrete düşürdü. Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Sarı şunları söyledi:

k3-024.jpg

“Bu balığa yayın balığı deniyor. Balığın ağırlığı aşağı yukarı 100 kilo kadar. Bu büyüklükteki balıkları genelde bize oltacılar getiriyor. Bu tür balıkları yakalamak için özel barikat oltaları dedikleri malzemeleri var. Oltacılar sadece o barikatlarla bu balıkları tutabiliyorlar. Bu kadar büyük bir balığın bu dönemde yakalanması gerçekten çok ilginç çünkü bu yıllarda bu kadar büyük balığın görülmesi çok şaşırtıcı. Bundan önceki dönemlerde büyük balıklar daha fazlaydı ama son yıllarda kalmadığını düşünüyorduk. Bizde çok şaşırdık.”

k2-040.jpg

GÜNLÜK VE SAATLİK TAZE BALIK

Avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte Kahramanmaraş’ın tatlı sularında yetişmiş balıklar tezgahlarda yerini almaya başladı. Artık tezgahlarda günlük ve saatlik taze balıkları halkın tüketimine sunabileceklerini belirten Sarı şöyle konuştu:

“Avlanma yasağı bu ayın biriyle birlikte sona erdi. Şu anda barajlar kullanmaya açıldı. Şu anda elimizdeki balıklar taze. Ve balıklarımızın hepsi Kahramanmaraş’ımızın kendi suyunda yetişmiş ve büyümüş balıklardır. Daha önce elimizde bulunan balıkların hepsi dışardan geliyordu. Hepsi dondurulmuş halde geliyordu bize. Ama şu anda balıklarımızın hepsi taze ve beklememiştir. Bundan sonra elimizde bulunan balıkların hepsi günlük hatta saatlik balıklar olacak. Halkımızın balık alırken en önem verdiği olay da balığın taze olması zaten. Balıklar taze olmazsa halkımız o balıktan uzak duruyorlar ve böyle yapmakta da çok haklılar.

k4-006.jpg

Çünkü taze olmayan balık sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Kahramanmaraş’ın dört tarafı barajlarla kaplı olduğu için artık halkımızın taze balık sorununu daha kolay bir şekilde çözebiliyoruz. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık fiyatlarında da bir değişiklik oldu. Balıklarımızın fiyatı şu anda çok uygun ve çok idealdir. Halkımızın hafta da en az bir kez balık yemesini tavsiye ediyoruz. Çünkü balıkların insan bünyesine çok fazla katkısı var. Bizde bundan dolayı halkımızın balık tüketmesini öneriyoruz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.