KAHRAMANMARAŞ’TA ASAYİŞ BERKEMAL

KAHRAMANMARAŞ’TA ASAYİŞ BERKEMAL

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2017 11:01
KAHRAMANMARAŞ’TA ASAYİŞ BERKEMAL

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş’ın ekonomik olarak zengin bir şehir olduğunu ve göç almadığını belirterek, “Eğer birileri Kahramanmaraş'ta işsizlikten bahsediyorsa açım diyorsa, nankörlük yapıyordur” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 44’üncü olağan Meclis toplantısının konuğu olan İnci, Kahramanmaraş’ın genel sosyal ve ekonomik yapısının çok iyi olduğunu, asayiş olayları bakımından Türkiye ortalamasının altında bulunduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın gelişiminin çok iyi olduğuna vurgu yapan İnci, “Kahramanmaraş’a 15-16 yıl önce Adıyaman'dan geçerken uğramıştım. O tarihler ile bu tarihler arasında gerçekten büyük bir fark var. Biz polisler genelde istatistiklere bakarak konuşuruz. Ölçek illere bakıldığı zaman asayiş oranından yüksek bir rakam çıkacağını düşünüyordum. Ama geldiğimde gördüğüm manzara tam tersi, yani istatistik olarak asayiş olanları düşük. Kahramanmaraş'a tayinim çıkınca gördüğüm manzara şuydu; milli değerlerine sahip çıkan bir şehir. 1 milyon nüfusu, 100 bin de Suriye'nin nüfusu olmasına rağmen asayişte ciddi bir olay yok. İstatistik olarak asayiş olayları Türkiye genelinin altında. Bu beni ve teşkilatımızı çok memnun ediyor. Emniyet Genel Müdür Yardımcımız Servet Yılmaz'ın da bu konuda ciddi çalışmaları oldu geçmişte. Gerçekten huzurlu bir şehir bırakmış” dedi.

BENİ ŞAŞIRTTI

Kahramanmaraş’ın nüfus yoğunluğu bakımından ölçek iller ile kıyaslamasını yapan İnci şunları söyledi: “Bu verilere bakacak olursak Kahramanmaraş kadar nüfus yoğunluğu olan büyük iller genelde göç almıştır. Kahramanmaraş'a geldiğimde gördüğüm manzara yine tam tersiydi. Buradan yani dışarıdan bir güç yok. Kalifiye göç gelmiş, kendi kırsalından göç gelmiş. Bu göç ile birlikte sanayileşme hızlanmış”

KAHRAMANMARAŞ, 4 BRİKET ÇEVİRİP PARAYI KAPMAK İÇİN DEĞİL YATIRIM YAPMAK İÇİN DESTEK ALMIŞ

Kahramanmaraş’ın 1980 yılında ekonomik sıçrama yakaladığını rakamlarla görebildiklerini söyleyen İnci şöyle konuştu: “Ben Gümüşhaneliyim kendi memleketimde yeraltı ve yerüstü zenginlikleri Kahramanmaraş'ın ki kadar değil. İş dünyası bu ortamı çok güzel değerlendirmiş ve yatırımını ona göre yapmış. 1980 yılında rahmetli Turgut Özal'ın teşvikiyle sıçrama yapan Kahramanmaraş niteliğe, AR-GE’ye yatırım yapmış. Dört briket alıp da devletten sırf destek alıp cebine para aktarma derdini düşenlerin olduğu dönemde, Kahramanmaraş bu kaynaklarla fabrika kurmuş.

ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 7 DÜŞÜŞ VAR

Ticaret olarak rakamların sizde yüksekliği önemli bizde de asayiş olarak rakamların düşüklüğü önemli. 2015 ve 2016 yılını kıyaslarsak yüzde 7 düşüş var. Bu da bizim için sevindirici. Biz de çok büyük anormal infial yaratan bir olay çok şükür yok. Toplumda infial yaratacak faili meçhul kalmış cinayetler yaşanmadı.  Her şehirde yaşanabilecek olaylar var. Burada genelde meydana gelen suç hırsızlık. Bu konuyla ilgili de mücadelemiz ciddi şekilde devam ediyor. Takip ediyoruz, buluyoruz, araştırıyoruz vatandaşımızı bilgilendiriyoruz”

img_5602.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.