Kahramanmaraş'ta Depremden Kurtulan Nişanlılar, Aşklarını Taçlandırdı

Kahramanmaraş'ta depremden çıkan Banu Aybek, nişanlısının enkaz altında olduğunu öğrenince hiç düşünmeden yardıma koştu. Ağır hasarlı binaya girerek nişanlısını ve ailesini kurtaran Aybek, cesareti ve fedakarlığıyla herkesi duygulandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2024 13:54
Kahramanmaraş'ta Depremden Kurtulan Nişanlılar, Aşklarını Taçlandırdı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, birçok can kaybına ve yıkıma neden oldu. Bu yıkıcı afetin ortasında bir mucize hikayesi ise Banu Aybek'in yaşadıklarıyla ortaya çıktı.

DEPREMDE ENKAZDAN KURTULDU, NİŞANLISINI KURTARMAK İÇİN KOŞTU

Deprem sırasında Ebrar Sitesi'nin 4. katında bulunan Banu Aybek, kendi imkanlarıyla enkazdan kurtulmayı başardı. Fakat nişanlısı Erdal Aybek'e ulaşamayınca endişelenen Aybek, 300 metre uzaklıktaki Tepebaşı Apartmanı'na koştu.

AĞIR HASARLI BİNAYA GİRDİ, NİŞANLISINI VE AİLESİNİ KURTARDI

Ağır hasar alan binaya giren Aybek, nişanlısı Erdal Aybek'in yanı sıra anne, baba ve ninesinin de sağ olduklarını öğrendi. Çevredekilerin yardımıyla kazma kürek kullanarak evin kapısını kıran Aybek, nişanlısına ve ailesine kavuştu.

asklari-depremle-sinanan-aybek-cifti-mutlu-evlilikleriyle-hayata-tutundu.jpg

"EŞİMİN DE KURTULMASI İÇİN ELİMDEN GELEN HER ÇABAYI YAPTIM"

Yaşadıkları korku dolu anları anlatan Aybek, "Eşimin de kurtulması için elimden gelen her çabayı yaptım, bugün olsa yine yapardım. Bugün olsa yine aynı stresi veya aynı korkuyu, telaşı göze alırdım ve gözüm asla geride kalmazdı. Çünkü eşimi çok seviyorum. Ona bir şey olmasını asla istemiyorum." dedi.

"HEM KENDİSİNİ HEM DE BİZİM HAYATLARIMIZI KURTARDI"

Nişanlısı Erdal Aybek ise Banu Aybek'in cesaret örneği gösterdiğini ve hem kendisini hem de ailelerini kurtardığını söyledi. Aybek, "Ebrar Sitesi'nde depremden sonra çok fazla insan hayatını kaybetti. Eşim, yani o zamanki nişanlım, mucizevi bir şekilde oradan kurtularak belki ikinci deprem öncesinde hem kendisini hem de bizim hayatlarımızı kurtarmış oldu." diye konuştu.

DEPREMDEN 10 GÜN ÖNCE NİŞANLANMIŞLARDI

Aybek, depremden 10 gün önce nişanlandıklarını ve takılan takıların yıkılan apartmanın altında kaldığını da sözlerine ekledi. Depremden 4 gün sonra enkazı gezerken altınların olduğu çantayı bulduklarını ve polisin tutanak tutmasının ardından altınları almalarının da hayatlarındaki diğer bir mucize olduğunu anlattı.

Banu Aybek'in cesaret ve fedakarlık hikayesi, depremin yıkıcı etkilerine karşı umut ve sevginin gücünü gösteren bir örnek olarak hafızalara kazınacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.