Kahramanmaraş'ta Depremzede Tekstil Şirketi, Ödemedi Diye Bildirim Yaptı Sigorta Yalanladı!

Kahramanmaraş'taki Arsan Tekstil ve Anadolu Sigorta arasındaki tazminat anlaşmazlığı KAP'a taşındı; 7 aydır ödeme yapılmadı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2023 11:14
Kahramanmaraş'ta Depremzede Tekstil Şirketi, Ödemedi Diye Bildirim Yaptı Sigorta Yalanladı!

Arsan Tekstil, sigorta tazminatının ödenmediği gerekçesiyle Anadolu Sigorta'ya bildirimde bulundu. Ancak, Anadolu Sigorta bu iddiayı reddetti.

Kahramanmaraş depreminin neden olduğu zararlar sonucu Arsan Tekstil ve ilgili şirketi sigortalayan Anadolu Sigorta arasındaki sigorta ödemesi konusundaki anlaşmazlık, her iki şirketin halka açık olmaları nedeniyle Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) taşındı.

Arsan Tekstil, KAP üzerinden yaptığı açıklamada, "Aradan 7 ay geçmesine rağmen Anadolu Sigorta'nın hiçbir ödeme yapmadığını" belirtirken, Anadolu Sigorta ise deprem bölgesine şimdiye kadar yapılan 5.9 milyar liralık ödemenin yüzde 5.8'ini, yani 347 milyon lirasını Arsan Tekstil'e ödediklerini açıkladı.

kapa-tasinan-tazminat-savasi-arsan-tekstil-vs-anadolu-sigorta.jpg

Bu sigorta anlaşmazlığı, tarihinde görülmemiş bir şekilde her iki şirketin halka açık olması nedeniyle KAP'a yansıdı. Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depreminde büyük zarar gören Arsan Tekstil, şirketi sigortalayan Anadolu Sigorta'nın depremin ardından 7 ay geçmesine rağmen hasarları ödemediğini iddia etti. Arsan Tekstil, bu nedenle başvurdukları mahkemenin Anadolu Sigorta'ya ihtiyati haciz uygulama kararı aldığını KAP üzerinden duyurdu. Şirket açıklamasında, "İplik boya tesisimizle ilgili 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana 7 ay boyunca hiçbir ödeme yapmayan Anadolu Sigorta A.Ş. şirketi hakkında 2023/35 D. İş dosya numarası ve 2023/37 D. İş dosya numarası ile tedbir taleplerimizin Kahramanmaraş 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildiği ve poliçe bedelinin yüzde yüzde 50'si oranında Anadolu Sigorta A.Ş.'nin banka hesaplarına, taşınır ve taşınmaz mallarına, üçüncü şahıslardan gelen hak ve alacaklarına ihtiyaten haciz konulmasına karar verildi" ifadelerine yer verdi.

Arsan Tekstil, Anadolu Sigorta'ya karşı yaptığı bu ihtiyati haciz başvurusuyla ilgili olarak tazminat anlaşmazlığına çözüm getirme yolunda adımlar atmış durumda. Bu anlaşmazlık tutarı ise 19.6 milyon TL olarak belirlendi. Ayrıca, Arsan Tekstil, Anadolu Sigorta'nın verdiği bilgilerin yanıltıcı olduğunu ileri sürdü. İki şirket arasındaki bu anlaşmazlık, gelecekteki gelişmelerle birlikte netleşecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum