Kahramanmaraş'ta Doktor bransında zirveye ulaştı

Tıp fakültesini Ortopedist olmak için seçen doktor branşında zirveye ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2020 12:38
Kahramanmaraş'ta Doktor bransında zirveye ulaştı

Tıp fakültesini Ortopedist olmak için seçen doktor branşında zirveye ulaştı.

Afşin ilçesin Devlet hastanesinde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji doktoru Op. Dr. Abdullah Merter branşında zirveye ulaştı.  

İlçe Devlet hastanesinde Ortopedinin zirveye ulaşması dolayısı ile Afşin haricinde çevre il ve ilçelerden hastaların Afşin Devlet Hastanesine gelmesi ilçe Devlet hastanesini bir Ortopedi merkezi haline getirdi.

Afşin ilçesine yaklaşık 2 yıl önce atanan Ortopedi  doktoru Op.Dr Abdullah Merter mesleğinde yakaladığı başarı il dışına taşarak ilçeye şehir dışından hastalar gelmeye başladı. Çalışan veya çalışmayan herkeste bulunan, bel,omuz ve diz ağrıları gibi çok sık karşılaşılan şikayetler başta olmak üzere tüm kas ve iskelet sistemindeki hastalıklara en kısa zamanda ve etkili bir şekilde tedavi edildiği Afşin Devlet hastanesinde Op. Dr Abdullah Merter herkesin ilerleyen zamanda bu tarz şikayetlerle karşılaşabildiğini, bu sebeple erken tanı ve tedavinin önemli olduğunu belirtti.

Ortopedi ve Travmatoloji nin öncelikle doğuştan gelen sakatlıklarda tedavi amaçlı oluşturulmuş, ilerleyen yıllarda gelişerek tüm kas-iskelet ve sinir sistemi gibi birçok rahatsızlığın ve yaralanmanın tedavisini kapsayan bir tıbbi bölüm dalı haline geldiğini belirten Dr Merter, ülkemizde en çok rağbet gören branşların başında gelen ortopedi bölümünün riskli bir meslek olması dolayısı ile sağladığı başarının bölgeye hitap ettiğini söyledi. 2 yılda yaklaşık 1500 kişinin ameliyatını gerçekleştiğini belirten Merter bu mesleğe yönelmesini ve mesleğini sevmesini sağlayan  ailesine teşekkür borçlu olduğunu belirtti. Uzun yıllar doktorluk yaptığını belirten Merter Ortopedi bölümünün,  Doğuştan veya gelişimsel olan bebek ve çocuk hastalıkları, Spor yaralanmaları, İskelet sisteminin tüm diğer yaralanmaları, Kol ve bacaklarda oluşan çok kullanmaya bağlı bozukluklar, Yaşla ortaya çıkan eklem kireçlenmeleri, bel fıtığı cerrahilerinin hepsini başarılı bir şekilde yapabildiği belirtti. Bu ameliyat tekniklerinde yeterli deneyim ve tecrübeye sahip olmasında çok değerli Ankara  Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinin tüm öğretim üyelerinin en büyük katkıyı sağladığını, emeklerini kesinlikle ödeyemeyeceğini belirten Dr.Merter “Özellikle Kırık ve çıkıklar dahil kapalı omuz ve diz ameliyatları ve bel fıtığı ameliyatlarında bölge genelinde başta şehir dışından olmak üzere bir çok hasta muayene olmaya geliyor. Afşin de güçlü bir çalışma ekibimiz var. Hizmetlisinden tutun sekreterine ve belki de en başta bana her zaman desteğini esirgemeyen ailem ve eşimin de bu başarıda kuşkusuz çok büyük katkısı var” dedi. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.